Dessa mini-cupcakes är raw, vegan, glutenfria, utan tillsatt socker och dessutom ENORMT goda. En härlig balans mellan sötma och syra, ett recept ni bara måste testa! 🙂
Muffins/botten
Ingredienser:
– 2,5 dl mandlar
– 3/4 dl raw kakao
– 5 dl dadlar
– 3/4 dl agavesirap
– 2 tsk vaniljpulver
Frosting
Dessa mini-cupcakes är raw, vegan, glutenfria, utan tillsatt socker och dessutom ENORMT goda. En härlig balans mellan sötma och syra, ett recept ni bara måste testa! 🙂
Muffins/botten
Ingredienser:
– 2,5 dl mandlar
– 3/4 dl raw kakao
– 5 dl dadlar
– 3/4 dl agavesirap
– 2 tsk vaniljpulver
Frosting
Ingredienser:
– 1 mogen avokado
– 1 dl kokosgrädde
– 1-2 msk limejuice
– 1 dl agavesirap eller annan valfri sötning
– 2 msk kokosolja
Gör så här:
1. Mät upp och lägg i alla ingredienserna till ”muffinsen” i en matberedare eller mixer, kör tills det går ihop och du kan forma massan.
2. Rulla små bollar av massan och platta sedan till dem lite eller tryck ut i muffinsformar.
3. Ställ sedan in dina muffins i kylen medan du gör frostingen.
4. Mixa ihop alla ingredienserna till frostingen med en stavmixer tills du får en slät kräm. Vispa sedan upp frostingen med en elvisp om den känns lite lös.
5. Fyll upp frostingen i en spritspåse med valfri tyll och börja spritsa.
6. Toppa med lite limezest och varför inte en jordgubbshalva? Mmmmmm mums!