Middagstips – Ljummen lövbiffssallad

Halloj! <3

När jag och min bästa vän ses och lagar middag ihop kollar vi alltid hemma i våra kylskåp först vad vi har hemma för att sedan kunna planera vad vi ska laga, på det sättet spar vi in både lite tid och pengar! 🙂 Och eftersom vi båda bor själva är det annars lätt att saker ligger och blir gammalt i kylen, någon som känner igen sig?
Hur som helst, för ett par veckor sedan gjorde vi en så galet god lövbiffssallad som jag har glömt att dela med mig utav! Tyvärr har jag inga exakta mängder eftersom vi tog lite det vi hade och bara körde och i en sallad är inte mängderna så viktiga som tur är! Ni fattar i alla fall grejen! :))

Ljummen lövbiffssallad

Ljummen Lövbiffssallad

Ingredienser:
  • Lövbiff
  • Sötpotatis
  • Broccoli
  • Tomat
  • Rödlök
  • Paprika
  • Mango
Gör så här:
  1. Hacka upp tomat, rödlök, paprika och mango och lägg i en skål.
  2. Rosta sötpotatisen och broccolin i ugnen. Cirka 200 grader i 20-30 min beroende på hur stora bitar du gör.
  3. Skär upp lövbiffen i mindre bitar och stek på.
  4. Tillsätt nu varma sötpotatisen, broccolin och lövbiffen med den kalla salladen och vänd runt.

Servera salladen med exempelvis en kall vitlökssås, vi använde oss utav lätt crème fraiche, 1-2 vitlöksklyftor och lite salt & peppar. Mums!

Inga kommentarer

Berätta vad du tycker

Din e-postadress kommer inte publiceras