Imorgon väntar den bästa dagen på HELA året! Det är chokladens dag som ska firas och det är faktiskt min stora last här i livet. Jag skulle aldrig klara mig utan choklad, vill aldrig behöva klara mig utan choklad! <3
Hur som helst så tänkte jag att vi skulle fira detta med en gammal goding, vad sägs om en sockerfri trillingnöt? Amaaaazing säger jag, kombinationen mellan choklad och hasselnöt är ju magisk och dessa smarriga ”praliner” slänger du lätt ihop på några minuter bara!
Imorgon väntar den bästa dagen på HELA året! Det är chokladens dag som ska firas och det är faktiskt min stora last här i livet. Jag skulle aldrig klara mig utan choklad, vill aldrig behöva klara mig utan choklad! <3
Hur som helst så tänkte jag att vi skulle fira detta med en gammal goding, vad sägs om en sockerfri trillingnöt? Amaaaazing säger jag, kombinationen mellan choklad och hasselnöt är ju magisk och dessa smarriga ”praliner” slänger du lätt ihop på några minuter bara!
Du behöver:
– hasselnötter
– sockerfri mjölkchoklad
– sockerfri mörk choklad (valfritt)
Gör så här:
1. Rosta hasselnötterna i stekpannan eller i ugnen tills det får en gyllenbrun färg. Lägg sedan nötterna i en handduk och gnugga tills du får bort allt skal.
2. Smält nu chokladen i mikron eller i ett vattenbad.
3. Häll ner hasselnötterna i den smälta chokladen. Fånga upp nötterna tre och tre med en sked eller gaffel, låt överflödig choklad få rinna av och lägg sedan på ett bakplåtspapper.
4. Låt nu dina ”trillingar” få stelna i kylen en stund. Om du önskar kan du nu smälta den mörka chokladen och spritsa över dina trillingnötter men det funkar lika bra utan! MUMS, lycka till!