Raw chokladbollar sötade med dadlar – vegan, glutenfria och utan tillsatt socker

Godmorgon lördag! <3

Något som jag inte har gjort på länge är ju ”klassiska” chokladbollar, eller det blir ju såklart inte klassiska utan allt smör, socker och havregryn men smaken är nästintill den samma i detta recept och jag ÄLSKAR det! Dessa raw chokladbollar är superenkla att göra och är fria från både gluten och tillsatt socker.

Är du allergisk mot nötter går det självklart bra att byta ut det mot havregryn eller varför inte solrosfrön kanske? Testa dig fram med mängderna och dela gärna med dig av recept isåfall! 🙂

Raw chokladbollar sötade med dadlar

Raw chokladbollar sötade med dadlar

Ingredienser:
  • 1 dl mandlar
  • 2 dl cashewnötter
  • 8 st urkärnade dadlar
  • 1 msk raw kakao
  • 2 msk koksolja
  • 1 msk kallt kaffe
  • kokos eller något annat gott att rulla bollarna i
Gör så här:
  1. Mixa först dadlarna till en krämig massa.
  2. Tillsätt nu resterande ingredienser och kör tills allt går ihop, jag brukar sluta innan nötterna är helt söndermixade då jag gillar när det blir lite crunch!
  3. Forma nu smeten till bollar och rulla i kokos.
  4. Förvara i kyl eller frys tills du ska äta, mmm mums!

Raw chokladbollar sötade med dadlar

3 kommentarer

Berätta vad du tycker

Din e-postadress kommer inte publiceras