Sockerfria chocolate chip cookies (:
Ingredienser:
200 g rumsvarmt smör
0,5 dl söötströ
1.5 dl sukrin gold
1 rumstempererat ägg
2 dl vetemjöl
1 dl kasein vaniljdrömmar KÖP DEN HÄR!
2 tsk maizena
1 tsk bikarbonat
200 g valfri choklad (jag blandade sockerfri mörk- och mjölkchoklad)
Gör så här:
1. Börja med att blanda ihop vetemjöl, kasein, bikarbonat och maizena i en skål.
2. Vispa sedan smör, sötströ, sukrin gold fluffigt med hjälp av en elvisp. Tillsätt sedan ägget och vispa en stund till.
3. Tillsätt de torra ingredienserna och vispa snabbt ihop allt till en deg.
4. Grovhacka nu chokladen och tillsätt i smeten. Blanda runt med hjälp av en slickepott eller liknande för att få allt jämnt fördelat.
5. Ställ in kakdegen i kylen cirka 15-20 minuter. Sätt samtidigt på ungen på 175 grader.
6. Klä 2-3 plåtar med bakplåtspapper.
7. Ta fram degen och forma nu till små bollar, jag vägde mina till 30 g styck vilket jag tyckte var lagom men det är en smaksak såklart.
8. Lägg bollarna med ett ganska stort mellanrum på plåten då det flyter ut i ugnen.
9. Grädda nu mitt i ugnen cirka 12 minuter. Det blev perfekt för mig men det beror såklart på ugnen så ha lite koll på när kanterna på kakorna börjar få färg, då kan du ta ut dom. De kommer att stelna när de svalnar och blir då både spröda och lite sega i mitten!
I samarbete med Tyngre