Havrecookies med choklad
Cirka 12-15 st beroende på storlek
Ingredienser:
200 g smör
2 dl sötströ eller annan valfri sockerersättning
2 dl vetemjöl
2 tsk bikarbonat
5 dl havregryn
100 g sockerfri mörk choklad (spara lite till garnering)
Gör så här:
Sätt ungen på 180 grader.
Vispa ihop smör och socker poröst.
Blanda ihop mjöl, bikarbonat och havregryn i en separat bunke. Tillsätt smör- och sockerblandningen och blanda runt ordentligt. Antingen förhand eller i en bakmaskin. Tillsätt sedan hackad choklad.
Ta fram två plåtar med bakplåtspapper. Forma nu kakdegen till små bollar och placera ut på plåtarna, platta till dom något.
Grädda mitt i ugnen i cirka 12 minuter eller tills de får en fin färg.
Låt svalna på ett galler och toppa sedan kakorna med lite ringlad mörk choklad.