Bananpannkaka i ugn

Godmorgon!

Jag måste bara dela med mig av detta recept, det är magiskt! Det var min bästa vän som tipsade mig om detta, hennes spis har nämligen varit trasig och då var hon tvungen att hitta nya lösningar vid matlagningen. Det är alltså bananpannkaka i ugn vi pratar, hur smart? Du gör precis likadant som när du steker dom men nu häller du ner smeten i en ugnsform istället och in i ugnen. Ett originalrecept innehåller 1 banan och 2 ägg så vill du göra en större sats så justera bara mängden, jag gjorde originalet x 3 i detta recept.

Den går utmärkt att förvara i kylen ett par dagar. Servera pannkakan varm med lite vaniljkvarg och bär, mums!

Bananpannkaka i ugn

bananpannkaka i ugn

Ingredienser:
  • 3 st bananer
  • 6 st ägg
  • 2 tsk bakpulver
Gör så här:
  1. Mixa ihop alla ingredienserna med en stavmixer eller matberedare tills du får en slät massa.
  2. Spraya en ugnsform med kokosolja och häll sedan i smeten.
  3. Baka av i ugnen i cirka 20-25 min på 175 grader.

bananpannkaka i ugn

Inga kommentarer

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.