Ikväll passade jag på att baka lite mer med mitt älskade lakritsprotein. Jag fick så bra respons på proteinbarsen med lakritssmak som jag gjorde för någon vecka sedan så jag kände för att testa något nytt nu och då blev det dessa proteinpuckar! Jag valde att doppa puckarna i krossade pumpafrön och lakritsgranulat men det går ju såklart att byta ut om man önskar något annat gott 🙂
Proteinpuckar med smak av lakrits
Ikväll passade jag på att baka lite mer med mitt älskade lakritsprotein. Jag fick så bra respons på proteinbarsen med lakritssmak som jag gjorde för någon vecka sedan så jag kände för att testa något nytt nu och då blev det dessa proteinpuckar! Jag valde att doppa puckarna i krossade pumpafrön och lakritsgranulat men det går ju såklart att byta ut om man önskar något annat gott 🙂
Proteinpuckar med smak av lakrits
Ingredienser:
– 1 dl riven kokos
– 1,5-2 dl vassleprotein lakritsstrut från tyngre
– 2 msk kokosolja
– 1 dl kokosmjölk
– 2 msk agavesirap
Topping:
– lite lakritsgranulat
– pumpafrön
Gör så här:
1. Börja med att mixa pumpafrön med lite lakritsgranulat i en matberedare och ställ sedan åt sidan. (Det är en smaksak hur grovt man vill mixa det men jag valde att göra det lite grövre än ett mjöl.)
2. Vispa ihop alla de övriga ingredienserna med en elvisp eller matberedare.
3. Ställ i kylen en stund om smeten känns lös.
4. Forma till små puckar och doppa sedan i ”pumpa/lakrits-strösslet”
5. Förvara i kylen tills det är dags att äta!