Granola med blåbär, citron & kardemumma
Ingredienser:
- 5 dl havregryn
- 1 dl solroskärnor
- 1 dl pumpakärnor
- 1/2 dl linfrön
- 1 dl äggvita
- 1 dl fibersirap eller annan valfri sötning
- 1/2 – 1 färsk citron
- 2 msk kardemumma
- Torkade blåbär (tillsätt efteråt)
- Kokosflakes (tillsätt efteråt)
Gör så här:
- Börja med att sätta ugnen på 100-120 grader.
- Mät upp alla torra ingredienser i en bunke eller skål och blanda runt.
- Mät nu upp äggvita, sötning, den färska citronen och kardemumman i en separat bunke och blanda runt ordentligt.
- Häll nu över ”äggblandningen” på de torra ingredienserna och vänd runt tills allt går ihop.
- Smaka av och tillsätt mer citron eller kardemumma om du önskar.
- Bre ut granolan på en plåt med bakplåtspapper och baka av i ugnen i cirka 20-30 minuter (tiden kan variera beroende på vilken ugn du har). Rör runt var 10:e minut och se till att ha koll när den börjar bli knaprig.
- När granolan har svalnat kan du tillsätta torkade blåbär, kokos och annat gott som du gillar!