Sockerfri granola med smak av blåbär, citron och kardemumma

Granola med blåbär, citron & kardemumma

sockerfri granola

Ingredienser: 
  • 5 dl havregryn 
  • 1 dl solroskärnor 
  • 1 dl pumpakärnor 
  • 1/2 dl linfrön
  • 1 dl äggvita
  • 1 dl fibersirap eller annan valfri sötning  
  • 1/2 – 1 färsk citron 
  • 2 msk kardemumma 
  • Torkade blåbär (tillsätt efteråt) 
  • Kokosflakes (tillsätt efteråt) 
Gör så här: 
  1. Börja med att sätta ugnen på 100-120 grader. 
  2. Mät upp alla torra ingredienser i en bunke eller skål och blanda runt. 
  3. Mät nu upp äggvita, sötning, den färska citronen och kardemumman i en separat bunke och blanda runt ordentligt. 
  4. Häll nu över ”äggblandningen” på de torra ingredienserna och vänd runt tills allt går ihop. 
  5. Smaka av och tillsätt mer citron eller kardemumma om du önskar. 
  6. Bre ut granolan på en plåt med bakplåtspapper och baka av i ugnen i cirka 20-30 minuter (tiden kan variera beroende på vilken ugn du har). Rör runt var 10:e minut och se till att ha koll när den börjar bli knaprig. 
  7. När granolan har svalnat kan du tillsätta torkade blåbär, kokos och annat gott som du gillar! 

sockerfri granola

sockerfri granola

Inga kommentarer

Berätta vad du tycker

Din e-postadress kommer inte publiceras