Proteinrika biskvier med kolagömma

Proteinrika biskvier med kolagömma

Proteinrika biskvierRecept för ca 25 små alternativt 10 stora beskriver.

Ingredienser botten:
Ingredienser kola:
  • 100 g fibersirap
  • 2 dl mjölk
  • 70 g mörk sockerfri choklad
Ingredienser fyllning:
  • 80 g rumstempererat smör
  • 50 g sukrinmelis
  • 1 äggula
  • 1 msk kakao
  • Flingsalt efter smak
Topping:
  • 200 g mörk sockerfri choklad att doppa biskvierna i
  • Flingsalt
Gör så här:

1. Skålla och skala sötmandlarna låt dem sedan torka ordentligt.
2. Mixa sötmandlarna tillsammans med sötströ.
3. Riv proteinbaren tillsätt den och äggvitan (spara gulan) i mandelblandningen.
4. Spritsa bottnarna på en bakplåtspappersklädd plåt och grädda 12-15 minuter.
5. Lossa bottnarna från bakplåtspappret och låt dem svalna på galler.
6. Koka fibersirap och mjölk under uppsikt i ca 30 minuter tills kolan börjar bli fast, rör om då och då.
7. Ta av från värmen, tillsätt chokladen och rör tills den smält häll sedan i en bakplåtspapperklädd form.
8. Vispa smöret luftigt gärna med en ballongvisp.
9.Tillsätt resterande ingredienser och vispa tills fyllningen blir riktigt fluffig.
10. Rulla små bollar av kolan och lägg på bottnarna.
11. Stryk eller spritsa fyllningen på bottnarna ställ sedan i kylen medans du smälter chokladen.
12. Doppa sedan biskvierna i chokladen, toppa med flingsalt och låt torka på bakplåtspapper.

proteinrika biskvier

I samarbete med Barebells

2 Kommentarer
  1. Hej, Om man inte vill ha kolafyllningen tror du man kan göra allt annat eller måste man ha mer av den andra fyllning då?
    Smakar dom som ”vanliga” biskvier?

    1. Hej! 🙂
      Du kan ju byta ut fyllningen mot något annat du tycker om bara? 🙂 En sockerfri smörfyllning går ju alltid att göra? Nja, jag skulle nog inte säga att de smakar som ”vanliga” biskvier men de påminner om de, speciellt i konsistensen!
      Lycka till!! <3
      Kram

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.