Vegansk brownie
Ingredienser:
- 1 paket kikärtor (ca 400g)
- 1 övermogen banan
- 4 msk kakao
- 3 msk kallt kaffe
- 2 msk sötströ eller annan valfri sötning
- 1 tsk bakpulver
- 1 tsk bikarbonat
- 1 nypa salt
- 1 st vegan proteinbar chocolate dough
Gör så här:
1. Sätt på ugnen på 175 grader.
2. Skölj av kikärtorna noggrant och låt rinna av.
3. Mät nu upp alla ingredienserna förutom proteinbaren i en matberedare och mixa tills du får en slät smet.
4. Hacka proteinbaren och tillsätt i smeten. Det går såklart även bra att tillsätta valfria nötter för en ännu godare smak!
5. Häll nu över smeten i en ugnsform med bakplåtspapper (ganska tjockt lager). Baka av i ugnen cirka 15-20 minuter. Ta ut och låt svalna.
6. Brownien smakar som godast när den har fått stå i kylskåpet ett par timmar eller gärna över natten. Skär upp i rutor eller ät allt direkt, det finns inget rätt eller fel där! :)))
I samarbete med barebells