Proteinrik och vegansk kladdkaka
Ingredienser:
- 150 g mjölkfritt margarin
- 1,5 dl kikärtsspad
- 2 dl sötning (jag använde sötströ)
- 2 dl valfritt mjöl (jag använde vanligt vetemjöl)
- 1 dl kakao
- 1 msk kaffe
- 1 nypa salt
- 2 st veganska proteinbars chocolate dough från Barebells (en för dekoration)
Gör så här:
1. Sätt ugnen på 200 grader.
2. Smält margarinet.
3. Riv en alternativt två stycken proteinbars med ett rivjärn och ställ åt sidan så länge.
4. Häll nu ner kikärtsspadet i de smälta smöret och blanda ihop. Tillsätt även de resterande ingredienserna (en proteinbar) och blanda runt ordentligt med en slickepott.
5. Häll nu ned smeten i en smord form och baka av i ugnen cirka 12-15 minuter. Ha lite koll så att den inte blir för torr, den får gärna vara lite kladdig och dallrig på ytan när du tar ut den.
6. När kladdkakan har svalat något kan du toppa med den resterande rivna proteinbaren och en rejäl klick havregrädde – MUMS!
I samarbete med Barebells