Hallå där! <3
Det regnar återigen.. så tråkigt! När ska vi få lite julstämning egentligen? Kanske inte är någon brådis än iofs haha.. Dock har jag lyxen att åka till Berlin i helgen som kommer, jag och min bror överraskade min mamma med en weekend dit! Det ska verkligen bli så mysigt. Vi ska strosa runt på julmarknader, dricka glögg (eller glühwein som jag älskar), shoppa lite och bara mysa runt! Jag har aldrig varit i Berlin tidigare men kände att det var den perfekta weekendresan om man vill få den där perfekta julkänslan, det verkar så magiskt med alla marknader!
Hur som helst så får vi försöka jobba upp julstämningen tillsammans nu eller hur? Därför tänkte jag försöka bjuda på lite juliga recept här framöver, smarr smarr! Idag bjuder jag på en vit rocky road laddad med både nötter och ”superfoods”. Så enkelt att göra och samtidigt så gott!
Vit Rocky Road
Ingredienser:
• 400 g sockerfri vit choklad (vegansk om du önskar)
• 1 dl mandlar
• 1 dl jordnötter
• ½ dl gojibär
• ½ dl granatäppelkärnor
• ½ dl aroniabär eller andra valfria torkade bär
Gör så här:
1. Smält 2/3 av chokladen, exempelvis i en mikrovågsugn. Ha uppsyn och rör runt för att förhindra att chokladen bränns.
2. När chokladen har smält helt så tillsätter du den sista 1/3 av chokladen och blandar runt tills allt har smält ihop. (Detta blir en liten snabbtemperering av chokladen.)
3. Blanda nu i alla goda ingredienser i chokladen och bre sedan ut allt på en plåt. Toppa sedan med lite extra bär för en snygg finish.
4. Sätt in det i kylen i minst 30-40 minuter och bryt sedan fina Rocky Road-bräck.

Foto: Derin Sunneson

Skippa Sockret