Proteinrika & sockerfria chokladtryfflar
Tryfflar:
- 100 g smör (gärna något rumstempererat)
- 2 dl havregryn
- 2 dl kasein chokladtryffel
- 1 dl kallt kaffe
- 1 msk kakao
- 0,5-1 msk sötströ
- En nypa salt
Topping:
- 50-100 g sockerfri mörk choklad (mjölkchoklad går också bra)
- Kakao att rulla tryfflarna i
Gör så här:
1. Mät upp alla ingredienser och mixa dessa i en matberedare, mixer eller liknande tills du får en formar massa.
2. Forma nu till runda bollar i valfri storlek (jag gjorde lite mindre tryfflar).
3. Smält sedan chokladen försiktigt i micron eller över ett vattenbad.
4. Kleta på ordentligt med choklad på en tryffel i taget och rulla i kakao. Lägg upp på en bricka eller ett fat och låt sedan alla tryfflar stelna i kylen innan det är dags för servering!
I betalt samarbete med Tyngre