Jordgubb- och rabarberpaj utan tillsatt socker

Jordgubb- och rabarberpaj utan tillsatt socker

Jordgubb- och rabarberpaj utan tillsatt socker

Jordgubb- och rabarberpaj utan tillsatt socker

Ingredienser:

  • 3-4 stjälkar rabarber
  • 250 g frysta jordgubbstärningar
  • 1/2 msk potatismjöl
  • 3-4 msk sötströ
  • Nystött kardemumma efter smak

Smuldeg:

  • 2 dl havregryn
  • 1,5 dl vetemjöl
  • 2 dl sötströ
  • 150 g smör

Gör så här:

Sätt ugnen på 200 grader.
Skär rabarbern i skivor, blanda ihop med jordgubbarna, potatismjöl, kardemumma och sötning (valfritt). Häll ut i en valfri ugnsform.
Blanda nu ihop havregryn, vetemjöl och sötströ i en bunke eller i en matberedare. Tillsätt även tärningar av smöret och blanda ihop för hand (för en grövre smuldeg) eller i matberedaren. Arbeta ihop eller mixa tills du får en smuldeg som känns bra i konsistensen.
Fördela nu ut smuldegen över jordgubbarna och rabarbern och grädda i ugnen cirka 20-25 minuter eller tills den fått en fin gyllene färg.
Servera med gammaldags vaniljglass och jordgubbar. (:

Jordgubb- och rabarberpaj utan tillsatt socker

Jordgubb- och rabarberpaj utan tillsatt socker

Inga kommentarer

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.