Jordgubb- och rabarberpaj utan tillsatt socker
Ingredienser:
- 3-4 stjälkar rabarber
- 250 g frysta jordgubbstärningar
- 1/2 msk potatismjöl
- 3-4 msk sötströ
- Nystött kardemumma efter smak
Smuldeg:
- 2 dl havregryn
- 1,5 dl vetemjöl
- 2 dl sötströ
- 150 g smör
Gör så här:
Sätt ugnen på 200 grader.
Skär rabarbern i skivor, blanda ihop med jordgubbarna, potatismjöl, kardemumma och sötning (valfritt). Häll ut i en valfri ugnsform.
Blanda nu ihop havregryn, vetemjöl och sötströ i en bunke eller i en matberedare. Tillsätt även tärningar av smöret och blanda ihop för hand (för en grövre smuldeg) eller i matberedaren. Arbeta ihop eller mixa tills du får en smuldeg som känns bra i konsistensen.
Fördela nu ut smuldegen över jordgubbarna och rabarbern och grädda i ugnen cirka 20-25 minuter eller tills den fått en fin gyllene färg.
Servera med gammaldags vaniljglass och jordgubbar. (: