Sockerfri tigerkaka laddad med protein (:
Ingredienser:
200 g rumstempererat smör
2 dl sötströ
3 st ägg
4 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1 krm salt
2 dl vanilla milkshake från Barebells alt. valfri mjölkdryck
2 msk kakao
2 msk kallt kaffe
Gör så här:
1. Sätt ugnen på 175 grader.
2. Smörj och bröa en valfri form.
3. Vispa ihop smör och sötströ poröst med hjälp utav en elvisp eller matberedare. Tillsätt sedan ett ägg i taget och fortsätt vispa.
4. Blanda ihop mjöl, bakpulver och salt i en separerat bunke. Vänd sedan ner de i smeten tillsammans med proteinmilkshaken. Vänd ihop allt med en slickepott eller liknande tills du får en jämn smet.
5. Lägg nu upp 1/3 av smeten i en annan bunke och smaksätt denna med kakao och kaffe och blanda runt.
6. Fyll nu upp hälften av den ljusa smeten i ugnsformen. Fortsätt sedan med den mörka smeten och avsluta med ett sista lager av den ljusa smeten som är kvar. Dra sedan med en gaffel så att du får ett marmorerat mönster på kakan.
7. Grädda nu kakan i nedre delen av ugnen cirka 30-40 minuter beroende på ugn och form. Håll koll och ta ut medans den fortfarande känns saftig!