Sockerfria proteinbountys (:
Ingredienser:
- 2,5 dl kokosgrädde
- 2 dl kokosflingor
- 2 dl kaseinprotein med smak av vaniljdrömmar
- 1 msk kokosolja
- En nypa salt
- 150-170 g sockerfri mörk choklad
- Kokos att toppa med
Gör så här:
- Mät upp kokosflingor, kasein, kokosgrädde, kokosolja och lite salt i en matberedare eller mixer och kör tills du får en kladdig smet. Det funkar också bra att bara blanda runt med en gaffel eller slickepott. Ställ den eventuellt i kylen en stund om den känns för kladdig.
- Forma sedan smeten till ganska små avlånga bitar alternativt till bollar om du hellre önskar det. Lägg in dom en snabbis i frysen medan du smälter chokladen försiktigt i micron.
- Ta ut dina bountys ur frysen och doppa nu i den smälta chokladen, toppa med kokos. Förvara i kylen tills du ska äta!
I samarbete med Tyngre