En fredag med blandade känslor ♥
Idag var det dags för min sista dag på praktiken SportHälsa, det känns så sorgligt eftersom jag har fått världens bästa kollegor här.. Dessutom har jag lärt mig så otroligt mycket nytt, bloggen kommer dock att leva vidare så ni kan absolut räkna med fler smarriga recept framöver!
Hur som helst så ville jag ju såklart bjuda på något gott till fredagsfikat och har länge suktat efter den här Raw Key Lime Pie´n, jag älskar syrliga desserter så det kändes som ett bra läge att testa de här receptet!
En fredag med blandade känslor ♥
Idag var det dags för min sista dag på praktiken SportHälsa, det känns så sorgligt eftersom jag har fått världens bästa kollegor här.. Dessutom har jag lärt mig så otroligt mycket nytt, bloggen kommer dock att leva vidare så ni kan absolut räkna med fler smarriga recept framöver!
Hur som helst så ville jag ju såklart bjuda på något gott till fredagsfikat och har länge suktat efter den här Raw Key Lime Pie´n, jag älskar syrliga desserter så det kändes som ett bra läge att testa de här receptet!
Raw Key Lime Pie
Botten:
– 2,5 dl valfria nötter
– 2 dl kokosflingor
– 10 st dadlar
– en nypa salt
Fyllning:
– 2 st mogna avokados
– 1,5 dl limejuice + lite rivet skal
– 1 dl agavesirap
– 0,5 dl kokosgrädde
– 1,5 dl kokosolja
– en nypa salt
Gör så här:
1. Börja med att mixa nötter, kokos och salt till ett fint mjöl i en matberedare. Tillsätt sedan dadlarna och mixa igen tills det blir en massa som som håller ihop, tillsätt lite vatten om det behövs.
2. Klä formens botten med ett bakplåtspapper och smörj kanten med kokosolja. Tryck sedan ut degen jämnt på botten och ställ i kylen medan du gör fyllningen.
3. Smält kokosoljan varsamt i ett vattenbad och ställ åt sidan så länge.
4. Mixa nu avokado, limejuice, limeskal, agavesirap, kokosgrädde och salt till en slät smet. Tillsätt sedan kokosoljan och mixa igen.
5. Ta fram formen ur kylen och häll i smeten. Plasta pajen och låt stå i frysen i cirka 2 timmar.
6. Tina pajen, skär upp i bitar och servera!