Sockerfri kladdkaka – enkel, klassisk och riktigt kladdig!
Ingredienser:
- 100 g smör
- 2 st ägg
- 2 dl sötströ eller annan sockerersättning
- 1 dl vetemjöl
- 4 msk kakao
- 1-2 msk kallt kaffe
- en nypa vaniljpulver
- en rejäl nypa salt
Gör så här:
1. Sätt ugnen på 175 grader.
2. Smält smöret i en kastrull eller försiktigt i micron och låt svalna något.
3. Börja med att vispa ägg och sötningen med en elvisp tills det blir poröst. Tillsätt sedan smöret.
4. Blanda sedan ihop alla torra ingredienserna i en separat bunke och blanda runt.
5. Vänd nu i de torra ingredienserna i ägg/sockerblandningen, tillsätt kaffet och vänd försiktigt runt alltihop. Vispa ej utan vänd försiktigt så att kakan inte blir torr!
6. Häll smeten i en smord och bröad form, jag använde en lite mindre form för att få en högre kaka men det är såklart valfritt!
7. Baka av i ugnen 12-20 minuter beroende på ugn och storlek på formen, håll koll och ta utan medans den fortfarande är kladdig och lite ”dallrig” i mitten. Låt svalna något och servera med förslagsvis grädde eller vaniljglass!!! 🙂