Sockerfri kladdkaka

Sockerfri kladdkaka – enkel, klassisk och riktigt kladdig! 

Sockerfri kladdkaka

Ingredienser: 
  • 100 g smör 
  • 2 st ägg 
  • 2 dl sötströ eller annan sockerersättning 
  • 1 dl vetemjöl
  • 4 msk kakao
  • 1-2 msk kallt kaffe 
  • en nypa vaniljpulver 
  • en rejäl nypa salt 
Gör så här: 

1. Sätt ugnen på 175 grader. 

2. Smält smöret i en kastrull eller försiktigt i micron och låt svalna något.  

3. Börja med att vispa ägg och sötningen med en elvisp tills det blir poröst. Tillsätt sedan smöret. 

4. Blanda sedan ihop alla torra ingredienserna i en separat bunke och blanda runt. 

5. Vänd nu i de torra ingredienserna i ägg/sockerblandningen, tillsätt kaffet och vänd försiktigt runt alltihop. Vispa ej utan vänd försiktigt så att kakan inte blir torr! 

6. Häll smeten i en smord och bröad form, jag använde en lite mindre form för att få en högre kaka men det är såklart valfritt!

7. Baka av i ugnen 12-20 minuter beroende på ugn och storlek på formen, håll koll och ta utan medans den fortfarande är kladdig och lite ”dallrig” i mitten. Låt svalna något och servera med förslagsvis grädde eller vaniljglass!!! 🙂 

Sockerfri kladdkaka

3 Kommentarer
  1. Har precis bakat den. Jag tog 1,5 dl socker och glutenfritt mjöl. Det blev gott och hur bra som helst!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.