Sockerfri kladdkaka – enkel, klassisk och riktigt kladdig!
Ingredienser:
- 100 g smör
- 2 st ägg
- 2 dl sötströ eller annan sockerersättning
- 1 dl vetemjöl
- 4 msk kakao
- 1-2 msk kallt kaffe
- en nypa vaniljpulver
- en rejäl nypa salt
Gör så här:
1. Sätt ugnen på 175 grader.
2. Smält smöret i en kastrull eller försiktigt i micron och låt svalna något.
3. Börja med att vispa ägg och sötningen med en elvisp tills det blir poröst. Tillsätt sedan smöret.
4. Blanda sedan ihop alla torra ingredienserna i en separat bunke och blanda runt.
5. Vänd nu i de torra ingredienserna i ägg/sockerblandningen, tillsätt kaffet och vänd försiktigt runt alltihop. Vispa ej utan vänd försiktigt så att kakan inte blir torr!
6. Häll smeten i en smord och bröad form, jag använde en lite mindre form för att få en högre kaka men det är såklart valfritt!
7. Baka av i ugnen 12-20 minuter beroende på ugn och storlek på formen, håll koll och ta utan medans den fortfarande är kladdig och lite ”dallrig” i mitten. Låt svalna något och servera med förslagsvis grädde eller vaniljglass!!! 🙂
Har precis bakat den. Jag tog 1,5 dl socker och glutenfritt mjöl. Blev hur bra och god som helst!
Har precis bakat den. Jag tog 1,5 dl socker och glutenfritt mjöl. Det blev gott och hur bra som helst!
Åh va roligt att höra!!! 😍