Proteinrika och sockerfria kladdkakekakor

Proteinrika & sockerfria kladdkakekakor

sockerfria kladdkakekakor

Ingredienser: 
  • 4 dl kladdkakemix från tyngre
  • 1,5-2 dl vatten alternativt mjölk 
  • 2 msk jordnötssmör 
Gör så här:

1. Sätt ugnen på 175 grader. 

2.  Mät upp kladdkakemixen och vätskan i en bunke och blanda ihop med en handvisp eller med en gaffel tills du får en slät smet. Du kan välja om du vill göra en lite lösare smet genom att tillsätta mer vatten, då blir det plattare kakor då de flyter ut lite. .:) 

3. Tillsätt jordnötssmöret och dra bara ett snabbt varv i smeten för att behålla ”swirl” mönstret i smeten. 

4. Portionera ut smeten med en sked eller med hjälp av en spritspåse på en plåt med bakplåtspapper, storlek väljer du själv (jag gjorde ganska små). 

5. Baka av i ugnen cirka 4-5 minuter på varmluft. Ta hellre ut för tidigt än för sent, det är så tråkigt med torra kladdkakekakor. :)))) 

6. SEN: det bästa tipsen av dom alla – när kakorna har svalnat något, stoppa in dom 10-15 minuter i frysen och ta sedan fram tillsammans med en god kaffe eller ett glas mjölk… NJUT! <3 

sockerfria kladdkakekakor

sockerfria kladdkakekakor

I samarbete med tyngre

Inga kommentarer

Berätta vad du tycker

Din e-postadress kommer inte publiceras