Raw bountykaka – vegan, glutenfri och utan tillsatt socker

 

Halloj vänner! <3

Alla kokosälskare där ute – man kan aldrig få nog av Bounty eller vad säger ni? Det finns ju så många olika varianter man kan göra på kombinationen kokos och choklad, älskar de! Hur som helst så testade jag en ny variant nu, en raw bountykaka i tre olika lager. Det blev en riktigt bra kombinationen mellan nötter, choklad och kokos men dessutom tycker jag att det blir så snyggt när man jobbar med flera lager, man äter ju trots allt lite med ögonen också!

Även denna kaka går att göra i långpanna eller annan valfri form såklart. Jag gjorde ett stort recept och körde i långpanna men justera  bara mängden beroende på hur du vill ha din bountykaka!

Raw bountykaka

Raw bountykaka

Ingredienser botten:
  • 2,5 dl mandlar
  • 2,5 dl valnötter eller andra valfria nötter
  • 2 dl dadlar
  • 1 dl kokosflingor
  • 1 tsk vaniljpulver
  • 1 nypa salt
  • eventuellt lite vatten
Gör så här:
  1. Mixa alla ingredienser i en matberedare eller mixer tills det går ihop till en massa.
  2. Tryck nu ut massan i en valfri form och ställ sedan i frysen en stund medan du böjar med nästa lager.
Ingredienser chokladfyllning:
  • 2 st mogna avokados
  • 1 dl kokosolja
  • 4 msk agavesirap
  • 1 dl raw kakao
  • 1 tsk vaniljpulver
  • lite salt efter smak
Gör så här:
  1. Mixa alla ingredienserna i en matberedare eller mixer tills du får en slät kräm.
  2. Ta fram formen ur frysen och bre ett jämnt lager av chokladen på din nötbotten.
  3. Ställ in i frysen igen.
Ingredienser kokosfyllning:
  • 1,5 dl kokosgrädde
  • 1,5 dl mandelmjöl
  • 1 dl agavesirap
  • 1/2 dl kokosolja
  • 1 tsk vaniljpulver
  • ca 4 dl kokosflingor (ta lite i taget för att se till att du får en bra konsistens)
Gör så här:
  1. Mät upp alla ingredienser i en bunke och vispa med hjälp av en elvisp eller förhand tills allt går ihop till en jämn smet. Inte för lös men inte heller för torr, prova dig fram lite med kokosmängden!
  2. Ta återigen fram kakan ur frysen och bre nu på ”kokossmeten” som blir det sista lagret på kakan.
  3. Ställ snabbt in kakan i frysen igen tills den har satt sig. Förvara kakan i kyl eller frys men tänk på att ta ut den i tid innan du skär i den, det är lättare när den är lite tinad! Hoppas det smakar! 🙂

Raw bountykaka

Inga kommentarer

Berätta vad du tycker

Din e-postadress kommer inte publiceras