Sockerfri snickers i form av en pralin – crunchy och oemotståndlig

Hallå! <3

Så här lagom inför helgen tänkte jag bjuda på ett smarrigt recept på sockerfri snickers i pralinformat, de passar perfekt till fredagsmyset eller varför inte som en liten munsbit till helgens middagsbjudning? Enligt mig finns det inget bättre än choklad och av någon märklig anledning blir jag alltid så sjukt sugen på choklad direkt efter att jag ätit mat, någon som känner i igen sig? Dessa praliner är extremt enkla att göra och fyllningen går såklart att byta ut mot vad som helst egentligen! När det kommer till att temperera chokladen så brukar jag faktiskt inte göra det så noga när jag bakar hemma, det blir mer sånt när jag är på jobbet.. Jag brukar ”snabbtemperera” chokladen vilket jag förklara nedanför i receptet och så länge du förvarar dina praliner i kylen så brukar de hålla sig fina trots att man fuskar med tempereringen! 🙂

Du behöver ha en pralinform hemma för att kunna göra dessa, det går såklart bra att göra dessa i engångsformar som exempelvis i ischokladformar eller liknande men då får man tänka om lite med fördelningen osv, använd fantasin helt enkelt så kommer det bli bra hur som helst! Lycka till <3

Sockerfri snickers i form av en pralin

Sockerfri snickers i form av en pralin

Ingredienser:
 • 150-200 g (gärna mer för att underlätta) sockerfri mörk choklad till pralinskalen
 • 4 msk jordnötssmör
 • 1 dl jordnötter
 • 2 msk agavesirap
 • 1 tsk vaniljpulver
 • lite salt

Du behöver också en pralinform, jag rekommenderar en i hårdplats men silikon fungerar också bra.

Gör så här:
 1. Börja med att smälta 2/3 av den mörka chokladen i micron eller över ett vattenbad. Tillsätt sedan den sista chokladen i bunken, rör om då och då och låt det smälta ihop. På detta sättet blir det lite som en ”snabbtemperering” och du slipper förhoppningvis att dina praliner blir gråa och tråkiga!
 2. Ta nu fram din pralinform och häll ut chokladen över hela, dra med en palett så varje liten ”pralin” är fylld hela vägen upp. Slå nu formen i bänken ett par gånger för att få bort luftbubblorna och vänd sedan på formen, skaka lite och låt den överflödiga chokladen rinna ut. Därefter är det bra att använda sig av degskrapa och snabbt dra av all överflödig choklad som hamnat utanför formen, spara chokladen som blir över i en bunke tills du ska ”locka” dina praliner. Nu är dina skal klara, ställ nu formen i kylen medan du börjar med fyllningen.
 3. Om du inte redan har färdigt jordnötssmör så gör du enkelt det genom att mixa jordnötter i en matberedare eller mixer, låt det mixas i cirka 5-7 minuter. Tillsätt nu resterande ingredienser och mixa snabbt ihop med jordnötssmöret, bara en kort stund då man gärna vill behålla lite crunch. Fyll upp fyllningen i en spritspåse.
 4. Ta fram dina skal ur kylen och spritsa i din fyllning nästan upp till kanten men spara lite plats åt locket också. Ställ sedan formen i kylen igen tills fyllningen har stelnat.
 5. Nu kan du återigen värma upp  den överblivna chokladen sedan tidigare för att kunna ”locka” dina praliner.
 6. Ta fram pralinerna ur kylen och häll ut choklad över hela, dra med en palett så du täcker hela formen och använd sedan återigen en degskrapa och dra av det överflödiga. Tänk på vinkla formen lite och dra snabbt för att få snygga bottnar.
 7. Låt nu pralinerna stå i kylen en stund tills de stelnat och sen är det bara att försiktigt slå ut dom på ett bord och NJUTA! <3

Sockerfri snickers i form av en pralin

Sockerfri snickers i form av en pralin

Inga kommentarer

Berätta vad du tycker

Din e-postadress kommer inte publiceras