Idag tänkte jag bjuda på ännu ett recept proteinvåfflor! Med samma grundrecept som gårdagens varianten med kanel & kardemumma men istället smaksatt med tyngres proteinpulver jordgubbstårta, ja du hörde rätt!!! Hur gott? Du kan såklart tillsätta fler smaksättare i receptet om du önskar. Jag kan bara tänka mig att det vore MAGISKT att tillsätta lite vit choklad i detta recept? Det bara rinner i mungiporna nu.. haha!
Jag valde att toppa mina våfflor med lite havregrädde, proteinpudding från Barebells, hallon, blåbär, kokos och proteincrisp.. det kan aldrig bli för mycket… visst? :))
Proteinvåfflor med smak av jordgubb
Ingredienser:
- 2 ägg
- 1 äggvita
- 1 dl kaseinprotein jordgubbstårta från tyngre
- 1 dl glutenfri mjölmix allternativ annat valfritt mjöl
- 2 dl lättmjölk / valfri mjölk
- 2 msk kokosolja
- 1 msk lättströ eller annan sötning
- 1 tsk bakpulver
Gör så här:
- Börja med att vispa upp ägg, äggvita och mjölk lite fluffigt med en elvisp.
- Tillsätt nu resterande ingredienser och vispa ihop till en jämn smet.
- Värm upp våffeljärnet ordentligt och pensla rikligt med koksolja.
- Fyll upp järnet med smet och grädda våfflorna tills de får en gyllene och fin färg.
Topping:
Toppa med grädde, glass, proteinpudding, färska eller frysta bär, kokos, jordnötssmör, hasselnötskräm eller precis vad du vill helt enkelt!!! <3