Vegansk kokos- och jordgubbstårta – Raw och utan tillsatt socker

Comeback! <3

Hallå alla fina! Jag har haft ett alldeles för långt uppehåll här på bloggen men det har berott på att jag har haft ett litet sidoprojekt som har tagit ganska mycket av min tid. Jag har nämligen fått den stora äran att ta fram ett par tårtrecept i en hälsosammare inriktning i samarbete med Kung Markatta, helt magiskt! Jag är så otroligt glad och tacksam över att ha fått den möjligheten och att de faktiskt frågade just mig känns nästan overkligt! Hur som helst så är jag sjukt nöjd med slutresultatet och jag hoppas att ni kommer att tycka om det lika mycket! 🙂

Eftersom jag inte är någon direkt stjärna på att fotografera så har jag under projektet tagit hjälp av min underbara vän och kollega Derin som varit med mig under hela resan.  Det hade aldrig gått utan henne och jag är sååååå tacksam över att hon ville hjälpa mig, hon är GRYM! (Ni kommer förstå när ni ser alla bilder). Spana gärna in hennes blogg HÄR <3

Vegansk kokos- och jordgubbstårta

Botten: 
 • 2,5 dl valnötter
 • 2 dl kokosflingor
 • 10 st dadla
 • 1 nypa salt
Jordgubbsfyllning:
 • 7 dl kokosflingor
 • 1 dl kokosolja
 • 0,75 liter färska jordgubbar
 • 1 dl kokosmjölk (väl kyld)
 • 1 tsk vaniljpulver 
Topping:
 • 3 dl sojagrädde eller annan valfri grädde
 • 1 lime + zest
 • Färska bär
 • Citronmeliss
Så här gör du: 
 1. Mät upp alla ingredienser till botten och mixa i en matberedare eller mixer tills du får en kladdig massa. Tryck nu ut botten i en springform och ställ i kylen medan du fortsätter med nästa lager.
 2. Mät upp kokosflingor och mixa dessa i en matberedare eller mixer tills du får ett kokossmör. Ha lite tålamod här, detta kan ta upp till 15 minuter och du kan behöva mixa i intervaller för att inte riskera att maskinen blir överhettad.
 3. När du uppnått ett krämigt kokossmör – tillsätt kokosolja och mixa snabbt ihop. Därefter tillsätter du jordgubbarna, kokosmjölk och vaniljpulver och mixar tills du får en krämig konsistens.
 4. Ta ut din botten från kylen och häll fyllningen i formen, bre ut så du får en jämn och snygg kant och ställ sedan tårtan i frysen minst en timme.
 5. Fyll upp grädde i en skål, tillsätt limejuice samt limezest och vispa upp grädden.
 6. Ta ut tårtan ur frysen och ta bort den löstagbara kanten på springformen. Bre ut limegrädden på önskat vis och toppa med massor av färska bär, limezest och citronmeliss

Vegansk kokos- och jordgubbstårta - Kung Markatta

2 Comments
  1. Hej 🙂
   Skulle säga 10-12 bitar. Den är ganska mäktig så det krävs inte jättestora bitar. 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published.