Hallå! <3
Idag tänkte jag bjuda på ett recept på bountys. Men inte vilka bountys som helst utan lakritsbountys, hur gott låter inte det? Det var det också.. haha!
Jag ska ärligt säga att det resulterade i bountys eftersom jag misslyckades med det jag faktiskt hade tänkt att göra – proteinbollar med smak av lakrits. Jag ställde in smeten i kylen och kollade till den med jämna mellanrum. Den blev liksom aldrig fast och formbar som den brukar bli när jag har använt samma recept, vad hade jag gjort för fel nu? Detta har hänt mig förut och jag kollade snabbt på burken med proteinpulver och insåg att jag återigen hade använt vassleprotein istället för kasein, vilket ger en betydligt kladdigare konsistens. Suck tänkte jag först men började ganska snabbt fundera på vad jag kunde skapa av denna kladdiga smet istället. Jag tänkte att ett chokladöverdrag blir ju aldrig fel! Jag valde nu att kalla dom för lakritsbountys och det blev MAGISKA om jag får säga det själv.. Du kan absolut använda kaseinprotein istället i detta recept men de kommer bli betydligt torrare, en smaksak helt enkelt.
Du vill inte missa dessa Bountys, jag lovar. Proteinpulvret jag använde hittar du här, godaste ever!
Lycka till! <3
Proteinrika bountys med smak av lakrits
Ingredienser:
- 2 dl kokosflingor
- 1,5 dl vassleprotein lakritsstrut
- 1 dl kokosgrädde
- 2 msk kokosolja
- 1 nypa salt
- 100 g sockerfri mjölkchoklad
Gör så här:
- Mät upp kokosflingor, proteinpulver, kokosgrädde, kokosolja och lite salt i en matberedare eller mixer och kör tills du får en kladdig smet. Ställ sedan in i kylen minst 30 minuter.
- Ta fram smeten, forma till avlånga bitar alternativt till bollar om du hellre önskar det. Lägg in dom en snabbis i frysen medan du smälter mjölkchokladen försiktigt i micron.
- Ta ut Bounty-bitarna ur frysen och doppa nu i den smälta chokladen. Toppa med lite flingsalt. Förvara i kylen tills du ska äta!
mycket goda!! blev lite kladdig smet men tog lite mindre kokosolja och det funkade fint. 4dubbel sats annars blir det bara 10 st..
Åh va kul att höra! Och smart av dig att ta lite mindre kokosolja. Det är är lite svårt att jobba med den kladdiga massan men det blir ju så mycket godare när man väl äter dom sen, haha! Lika bra att göra stor sats direkt, mums! 🙂