Proteinbollar med smak av jordgubb
Ingredienser:
- 1,5 dl kaseinprotein jordgubbstårta från tyngre
- 1,5 dl kokosflingor
- 1 dl proteinmilkshake Strawberry från Barebells
- 1 matsked citronjuice (valfritt)
- jordgubbar (valfritt) jag använde frysta.
- kokos + frystorkat jordgubbspulver att rulla bollarna i.
Gör så här:
- Mät upp alla ingredienser utom jordgubbarna i en matberedare eller använd en bunke samt elvisp. Mixa tills allt går ihop till en jämn smet. Ställ sedan i kylen 10-15 minuter om den känns lite lös.
- Om du väljer att använda jordgubbar så dela de eventuellt i mitten eller kör dom hela om du vill göra stora bollar (mums, haha). Ta lite av ”smeten” och tryck i en jordgubbe i mitten och forma till en boll.
- Häll upp kokos och jordgubbspulvret på en tallrik och rulla bollarna i kokosblandningen.
- Ställ bollarna i kylen ytterligare en stund innan du serverar!
(Receptet räcker till cirka 10 st bollar)