Stekt nötfärs med rostade rotfrukter – middag på extrapris!

Hallå alla fina!

Igår jobbade jag extra på en förskola och var påväg hemåt. Det regnade. Jag var trött. Jag hade noll motivation när det gällde allt. Jag hade definitivt ingen inspiration alls när det kom till vad jag skulle äta till middag.

Det enda jag hade i åtanke påväg till Willys var att jag skulle försöka vara ekonomisk, att inte köpa massa onödiga saker som jag annars är expert på att göra.. Jag älskar att gå i matbutiker och kan kika runt i evigheter. Någon som känner igen sig? Det slutar ju alltid med att man köper en massa saker som man egentligen inte behöver då, eller iaf jag gör det!

Men hur som helst, min plan blev att kolla vad som faktiskt fanns på extrapris just idag och ta det därifrån. Kom fram till grönsakerna och såg att polkabetor och gulbetor var på extrapris – perfekt tänkte jag! Det är både gott och extremt vackert för ögat.. kanske inte det viktigaste i det här läget men visst blir det så mycket roligare att äta om det ser vackert ut? Även zucchini var på extrapris, det är ju alltid gott! Sen slängde jag ner en påse med morötter också, något jag har fått riktig dille på. Där har jag alltså en massa goda rotfrukter/grönsaker att kasta in i ugnen. Vad ska jag då ha till?

Kom fram till kyldiskarna och ser för första gången på min Willys att de säljer mager nötfärs (5 %) och dessutom var den nedsatt pga kort datum, ÄNNU bättre! Jag slängde ner tre förpackningar på en gång och kände mig som en riktig fyndare.. haha!

Stekt (mager) nötfärs med en massa kryddor tillsammans med rostade rotfrukter blev alltså kvällens middag. Låter kanske inte mycket för världen men jag älskar verkligen den typen av mat och är ett STORT fan av både nötfärs, rotfrukter och grönsaker i ugn!

Jag skrev inga mängder i receptet då jag bara slängde ihop en större mängd och gjorde matlådor av det- sååå skönt att ha i kylen! <3

Stekt nötfärs med rostade rotfrukter

Ingredienser:
 • Mager nötfärs (5 %)
 • Polkabetor
 • Gulbetor
 • Morötter
 • Zucchini
 • Valfria kryddor samt sambal oelek & soja
Gör så här:
 1. Sätt ugnen på 180-200 grader.
 2. Skala alla rotfrukter, skölj av och skiva upp i lagom stora bitar.
 3. Skär även upp zucchinin, gärna i grövre bitar då den går betydligt fortare att få klar i ugnen i jämförelse med rotfrukterna.
 4. Lägg nu alla grönsaker på en stor plåt. Häll över lite olivolja, salt och peppar. Stoppa nu in plåten i ugnen i cirka 30-45 minuter beroende på hur du gillar dem.
 5. Stek nu på nötfärsen medan du väntar på att grönsakerna ska bli klara. Krydda valfritt. Jag använde salt, peppar, vitlökspeppar, oregano, timjan, paprikakrydda, köftekrydda (suuuupergott)  soja och sambal oelek.

Hur vackert?

2 Comments
 1. Tycker att det låter torrt, som många recept här. Skulle gärna se lite fler tips på hyfsat nyttiga såser och liknande tillbehör 🙂

  1. Förlåt för sent svar! Åh, jag förstår.. Till min vardagsmiddagar brukar jag oftast inte göra någon direkt sås (lite slö där) haha! Till denna rätt tog jag en rejäl matsked med naturell kvarg, de passade perfekt då jag hade kryddat köttfärsen ganska stark! Men absolut, jag ska lägga ut lite tips på nyttiga såser! 😀

Leave a Reply

Your email address will not be published.