Hallå alla fina! <3
Det har varit lite fullt upp i mitt liv den senaste tiden med flera olika jobb igång och lite allmänt rörigt i mitt huvud, haha! Idag hade jag dock en ledig förmiddag och kände att jag ville prova på ett nytt recept. Jag kikade lite vad jag hade hemma i kylen och insåg att jag hade massor av morötter. Direkt tänkte jag ju på morotskaka vilket är typ de bästa som finns i fika-väg enligt mig! Någon som håller med?
Jag experimenterade fram detta recept och det vart faktiskt väldigt fräscha och goda proteinbollar med en fantastisk färg! <3
Proteinbollar med smak av morotscheesecake
Ingredienser:
- 4 dl kaseinprotein cheesecake
- 2 dl riven morot
- 2 dl valfri dryck (jag använde laktosfri lättmjölk)
- 2 msk kokosolja
- 2 msk kokosflingor
- 1-2 msk sötning som exempelvis lättströ, stevia, agavesirap (valfritt)
- Kokos & morotszest att rulla bollarna i
Gör så här:
- Börja med att riva moroten.
- Mät nu upp alla ingredienserna i en bunke alternativt en matberedare. Mixa eller vispa ihop tills du får en krämig massa. Om massan känns lite lös kan du ställa in den i kylen en stund.
- Forma nu till bollar och rulla i kokos som du blandat med lite riven morotszest. (Blir sååå härlig färg då!)
- Ställ i kylen en stund innan servering! Mmmm mums
Receptet räcker till cirka 15-16 bollar 🙂