Raw chokladbollar med en touch av mint

Happy Sunday!

I helgen har jag jobbat på Kappahl vilket är mitt nya deltidsjobb, superkul att få jobba i butik och alldeles perfekt att kunna jobba helger. Hur som helst så kom jag nyss hem från jobbet och tänkte att ett härligt recept såhär en söndag skulle väl inte sitta fel?

I fredags jobbade jag min sista dag på en förskola där jag vikarierade ett tag och då ville jag bjuda på lite fika till personalen. Då blev det chokladbollar men jag kände att jag ville experimentera lite och göra något annorlunda. Och hur gott är det inte med mintchoklad? Jag chansade och det blev så goooooooa!

Många bra betyg blev det från personalrummet så jag kände mig nöjd trots att jag var rädd till en början att det blev lite torra. Därför tänkte jag nu dela med mig av receptet och hoppas att ni vågar twista till era klassiska chokladbollar också! 🙂

Känn på konsistens på smeten när du har mixat ihop allt, den kan variera beroende på dadlarnas storlek och krämighet. Tillsätt lite vatten eller lite mer kaffe om du gillar det ifall smeten känns torr. Tänk på att bollarna suger åt sig vätskan när de ligger i kylen sen så den får gärna vara väldigt krämig när du rullar bollarna. (Lite kladdigt men härligt!)

Raw chokladbollar med en touch av mint

Raw chokladbollar med mint

Räcker till cirka 15-18 st bollar 

Ingredienser:
 • 3 dl glutenfri havregryn
 • 12-14 st dadlar
 • 1 dl kakao
 • 1 dl kallt kaffe
 • 2 msk kokosolja
 • 1 nypa salt
 • Några droppar pepparmyntsolja efter egen smak
 • Kokos att rulla bollarna i
Gör så här
 1. Börja med att kärna ur dadlarna.
 2. Mät nu upp alla ingredienser i en matberedare och mixa tills du får en krämig chokladmassa. Smaka av och tillsätt eventuellt mer mint.
 3. Forma nu till bollar och rulla i kokos.
 4. Förvara bollarna i kylen tills du blir sugen!

Raw chokladbollar med mint

Inga kommentarer

Berätta vad du tycker

Din e-postadress kommer inte publiceras