Kanelbullens dag firas med Raw Kanelbollar

Godmorgon alla fina!

Just nu sitter jag på ett hotell i Malmö och har precis ätit min klassiska grötfrukost. Den smakar faktiskt bättre hemma.. Någon som känner igen sig? Ni vet där man kan toppa med allt det där goda, extra allt liksom! Saknar jordnötssmöret.. haha. Dock har jag ätit acai bowls i mängder här så lär ju snart börja spruta jordnötssmör ur öronen på mig men det är ju gott!!

Jag höll ju nästan på att glömma att dela med mig av ett recept på självaste Kanelbullens dag vilket hade varit katastrof. Kan ju vara den bästa dagen på året! <3

Här får ni ett hälsosammare recept på raw kanelbollar eller kanelbullebollar kan man ju kalla det också, de är fria från mjölk, gluten och vitt raffinerat socker. Det går på ett kick att göra och du kan varva dessa med de vanliga bullarna idag kanske? För idag ska man ju faktiskt äta en riktigt saftig klassisk kanelbulle, eller vad säger ni? Själv ska jag köra mot Göteborg snart där glassturnén fortsätter till helgen och ska nog försöka googla fram vart jag kan hitta den bästa kanelbullen. Någon som har tips på bästa kanelbullen i Göteborg? Dela gärna med er! 🙂

Jaja, här kommer receptet till er som är nyfikna. Smaka av ordentligt så du hittar just din egen balans med smaksättningen, alla gillar olika!

Ha en underbar dag med massor av kanelbullar och kanelbollar. MUMS MUMS! <3

Raw kanelbollar

Raw kanelbollar
Ingredienser: 
  • 4 dl naturella mandlar 
  • 12 st urkärnade dadlar
  • 1 msk kokosolja
  • 1 msk agavesirap eller annan valfri sötning
  • 1 msk kanel eller efter smak
  • 1 tsk vaniljpulver
  • 2-3 krm kardemumma eller efter smak
  • 1 nypa salt 
Gör så här:
  1. Mät upp alla ingredienserna i en matberedare eller mixer. 
  2. Mixa tills allt går ihop till en jämn massa. Smaka av och tillsätt eventuellt mer smaksättning om du önskar. 
  3. Forma nu till runda bollar och rulla i kanel eller annat valfritt alternativ!  
  4. Förvara i kylen om du inte äter upp allt direkt.. Mums!

Raw kanelbollar

Foto: Derin Sunneson

Inga kommentarer

Berätta vad du tycker

Din e-postadress kommer inte publiceras