Tomatsoppa med fetaost och surdegsbröd

Hallå Hallå! <3

Hoppas ni har haft en härlig helg? Det snöade verkligen igår, hur galet är inte det? För typ två veckor sen kändes det som vi hade vår ute med 15 grader och sol och nu snöar det helt plötsligt.. det svänger fort kan man säga!

Jag har hunnit med så mycket den här helgen eller hela veckan måste jag säga. Först blev det jobb inne på Vitamin Well- kontoret måndag-onsdag. Ni som följer mig på Instagram såg att jag har packat julpaket med den nya Noccon (Rudolfs juläpple) till över 300 ambassadörer. Jag trodde aldrig att vi skulle bli klara haha, men efter många om och men så fick vi ihop det tillslut!

I torsdags bjöd Derin med mig på gala – Lifestyle Awards 2018 på Grand Hotel Saltsjöbaden. Det var så trevligt att få en helkväll med henne, det var länge sedan vi hann umgås! <3 Det bjöds på mat, dryck, prisutdelning och mingel. Det vart inte så sent för oss men en perfekt torsdagskväll!

I fredags var jag på Magnus Ugglas show med familjen och min bästa vän, så roligt! Han körde bara sina gamla klassiska låtar och det vart en sjukt lyckad kväll!

På lördagen var tanken att jag och min bästa vän skulle gå på Vin i köket – en vinprovning som anordnas av Vinsider. Jag var där förra året och det var så trevligt men både jag och min vän kände att vi var rätt sega + att det var storm och regn ute.. Vi bestämde oss för att ha en hemmakväll istället och fick den briljanta idéen att laga soppa! Hur mysigt är det inte med en varm soppa när det börjar bli mörkt och kyligt ute? Vi röstade båda för tomatsoppa, det är en personlig favvo! Jag tog på mig uppgiften att förbereda den och jag tänkte bjuda er på receptet. Som vanligt brukar jag höfta lite med recepten men jag skriver ned på ett ungefär så får man smaka av och krydda efter eget önskemål.

Tomatsoppa med fetaost och surdegsbröd

9148BD42-A38E-4CF2-9ABB-91D13439CF78 - Tomatsoppa med fetaost och surdegsbröd

Cirka 3 portioner 

Ingredienser:
  • 2 paket krossade tomater
  • 5-6 st kvisttomater
  • 1 gul lök
  • 2 tärningar grönsaksbuljong
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 msk fibersirap eller annan sötning
  • 2-3 msk kvarg
  • 1/2 kruka färsk basilika
  • kryddor som: oregano, timjan, paprikapulver, salt, peppar eller några andra favoriter.
  • 1 paket fetaost
Gör så här:
  1. Börja med att koka upp kvisttomaterna i 5-10 minuter så att skalet börjar släppa. Ta därefter bort från plattan och spola dessa ett tag i kallt vatten så det svalnar. Skala nu tomaterna,
  2. Hacka upp lök och vitlök, stek på detta med lite olivolja i en kastrull.
  3. Tillsätt nu alla ingredienserna förutom fetaosten i kastrullen och låt koka på svag värme så länge som du har möjlighet egentligen.
  4. Använd sedan en stavmixer för att mixa din soppa slät och låt stå på värme tills det är dags att äta. Ju längre den får stå och puttra ju mer smak får du!
  5. Toppa sedan din soppa med fetaost och basilika. Skär upp lite färsk surdegsbröd som du kan doppa i soppan, MUMS! 

14CD8259-A945-4835-9F06-CC34FBD3DEB2 - Tomatsoppa med fetaost och surdegsbröd

67ABC484-BC3E-40C9-A257-7F85DF44E42B - Tomatsoppa med fetaost och surdegsbröd

 

Inga kommentarer

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.