Raw limebollar – veganska, glutenfria, nötfria och utan tillsatt socker

Godmorgon! <3

Nu har jag precis ätit en god frukost och sitter här med en kaffe. Hoppas ni har en härlig morgon? Idag ska jag försöka få lite jobb gjort här hemma på datorn!

För ett par veckor sedan fick jag hem ett härligt paket med lite olika produkter från företaget Mountainfield. Där fanns bland annat frystorkade jordgubb- och lime bitar, kikärtsmjöl, granola och andra spännande produkter som jag ska få prova nu. Jag har haft fullt upp med jobb och lite julbak (jag vet, galet att det närmar sig) så jag har inte hunnit prova så mycket än men igår slängde jag ihop världens smarrigaste limebollar där jag fick snilleblixten att såklart använda den frystorkade limen i bollarna för att höja smaken ännu mer. Men hallå va goda de blev, herregud! Bollarna är raw, vegansk, nötfria, glutenfri och såklart utan tillsatt socker! Jag tog med mig en påse till min kära vän och hon vart helt lyrisk över smaken så jag kände att jag måste dela med mig av receptet till er nu direkt.

Raw limebollar

Raw limebollar
Ingredienser:
 • 10 st urkärnade dadlar
 • 1 dl glutenfri havregryn
 • 1,5 dl kokosflingor
 • 1 msk färskpressad limejuice
 • 1 msk agavesirap
 • 1-2 msk frystorkad lime från Edgy Veggie
 • 1 nya salt
 • kokosflingor + limezest att rulla bollarna i
Gör så här:
 1. Mät upp alla ingredienser i en matberedare eller mixer.
 2. Kör tills du får en formbar massa. Smaka av och tillsätt mer lime om du önskar.
 3. Forma nu till bollar och rulla i kokosflingor och limezest.
 4. Förvara i kylen tills det är dags att avnjuta!
Raw limebollar
Inga kommentarer

Berätta vad du tycker

Din e-postadress kommer inte publiceras