Saffransplättar

MER JUL! <3

Halloj alla fina!

I söndags var jag på frukost hos två av mina bästa vänner som också är ett par, så underbart! Det var länge sen vi sågs vilket gjorde det hela ännu mysigare. Båda två är nu med i något som kallas Luciaformen, känner ni till det? Det är som en PT-kamp på nätet typ? Man har en personlig coach som hjälper en att lägga upp ett individuellt träning- och kostschema online utefter dina egna förutsättningar. De har verkligen varit så duktiga och håller på i cirka 4 veckor till. Detta gjorde att jag fick äta den frukost som de skulle äta utefter sitt schema vilket jag älskar eftersom jag då kan få lite ny inspiration. Jag äter ju min gröt VARJE morgon som jag iofs älskar men det var så härligt med lite variation, Sara bjöd alltså på kesoplättar med saffran.. AAA men ni hör ju!? Detta serverades med färska jordgubbar och vaniljkvarg = DRÖM! <3

Jag kände därför att jag behövde testa något liknande och körde därför lite på känn imorse och jag tycker receptet blev superbra!!! Herregud va gott det är med saffran alltså!

Detta kommer nog att bli standard hela december för mig.. är det rimligt? Haha!

Ett tips är att lägga saffran i lite citronjuice ett par timmar innan för att få ut så mycket smak och färg som möjligt innan du kör igång. 

Saffransplättar

Saffransplättar
Ingredienser:
  • 2 dl keso mini
  • 1 dl havregryn glutenfri
  • 1 ägg
  • 1 msk sötströ eller annan valfri sötning (kan uteslutas helt också)
  • 1 msk vatten
  • 0,5 g saffran (1 paket)
Gör så här:
  1. Börja med att lägga saffran i någon tesked citronjuice, detta är för att få ut så mycket färg och smak som möjligt.
  2. Mät nu upp alla ingredienser i en bunke, mixa med en stavmixer för att få smeten slät.
  3. Nu är det bara att steka dina plättar i lite kokosolja på medelhög värme tills de får en fin färg.
  4. Toppa med exempelvis hallon och proteinpudding med vaniljsmak som jag gjorde här, eller varför inte vaniljkvarg och färsk frukt? MUMS!

Saffransplättar

Inga kommentarer

Berätta vad du tycker

Din e-postadress kommer inte publiceras