Hallå! ♥
Jag fick ett så härligt mejl igår där det stod att Kung Markatta nu har lagt upp sin nya julgodis-sida på hemsidan. Yaaaaay! Det är nämligen så att jag och Derin har varit i farten igen och tillsammans fått fram både goda och fina bakverk som är perfekta till julens alla mysiga stunder. Allt är såklart utan vitt raffinerat socker men som att det inte vore nog så är det också SÅ enkla recept! För mig är det viktigt att alla ska kunna baka mina recept oavsett erfarenhet och andra förutsättningar. Därför är jag lite extra stolt över detta recept då de endast innehåller två ingredienserna – TVÅ!! Okej, tre med hasselnötterna som är valfria till dekor men det går att utesluta också.
Baka och njut helt enkelt! ♥
Krämig hasselnötsfudge
Ingredienser:
- 2 dl sockerfri hasselnötskräm
- 1 dl kokosolja
- Rostade hasselnötter till dekor (valfritt)
Gör så här:
- Mät upp hasselnötskräm och kokosoljan i en värmetålig bunke. Smält försiktigt i micron.
- Blanda runt ordentligt.
- Fyll nu upp chokladsmeten i valfria formar alternativt en större form (lägg då plastfolie eller bakplåtspapper i botten).
- Toppa med hackade hasselnötter och ställ in i kylen och låt stelna.
- Skär eventuellt upp i bitar om du inte använt några formar. Förvara sen din fudge i en burk med lock i kylskåpet.
