Saffransgranola

Godmorgon hjärtisar!

Hoppas att ni mår bra? Det är fredag och BLACK FRIDAY! Jag fick hoppa in och jobba även idag på Kappahl, börjar vid 12. Vi får se om det blir något drag i butiken, vi har haft ganska lugnt senaste tiden. Det känns som många tar det lite lugnt med shoppingen nu innan julklapparna ska inhandlas.

Jag har dragit igång rejält med julbaket här hemma nu. Eller jag kan ju ärligt säga att jag började redan i september/oktober eftersom jag har gjort ett samarbete med Kung Markatta där jag tagit fram recept på julgodis. Trots detta har jag inte tröttnat än utan känner mer sug än någonsin att använda massor av härliga julsmaker i mina bakverk!

Något som blev väldigt populärt förra året när jag stod och sålde min produkter på en julmarknad här ute på Värmdö där jag bor var saffransgranola, inte så konstigt kanske? Saffran är ju som guld för munnen! Kan man ens säga så? Haha, det lät bra i huvudet iaf. Hur som helst så har jag ändrat om lite i receptet sen förra året och tyckte att detta blev helt fantastiskt gott! Jag hoppas att ni kommer att tycka om det också.

Denna granola har redan blivit en favorit till frukosten hemma hos mig och jag kommer se till att alltid ha en burk redo!

Saffransgranola

saffransgranola
Ingredienser:
  • 4 dl glutenfri havregryn
  • 1 dl solroskärnor
  • 1 dl pumpakärnor
  • 1 dl quinoapuffar
  • 1 dl äggvita
  • 2 dl agavesirap eller annan valfri sötning
  • 1 msk kokosolja
  • 1 g saffran (2 paket) – FÖR att det är så gott!
  • 1 dl kokoschips
  • torkad frukt (valfritt)
Gör så här:
  1. Börja med att sätta på ugnen på 150 grader.
  2. Mät upp någon matsked med citronjuice som du sedan blandar ihop med saffranet.
  3. Mät upp havregryn, solroskärnor, pumpakärnor och qinouapuffar i en bunke.
  4. Ta nu fram ytterligare en bunke eller skål och mät upp äggvita, sötning, kokosolja och saffran – blanda ihop och häll över de torra ingredienserna.
  5. Blanda nu runt alltihop ordentligt. Strö ut på en plåt med bakplåtspapper och baka av på 150 grader i cirka 1-1,5 timmar. Håll lite koll och blanda runt var 20e minut. Ju längre du kör den ju knaprigare blir den – mums!
  6. Ta ut och låt svalna. Tillsätt sedan kokoschips och eventuellt torkad frukt.
No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.