Chunky Monkey Granola

Godmorgon! <3

Hoppas ni mår bra! Jag har precis ätit frukost och provade tyngres nya pepparuakskasein till gröten, OMG! Behöver inte säga mer än så tror jag? Magiskt!

Jag skulle ha börjat jobba vid 16 idag på Kappahl men de frågade nu ifall jag kunde komma redan vid 10 så jag måste skynda mig lite nu men tänkte passa på att bjuda på ett recept innan jag drar iväg. Detta vart så smarrigt om jag får säga det själv, haha! Jag älskar ju verkligen choklad men tycker ibland att det har varit svårt att få till en god chokladsmak när jag gjort granola. Jag vet inte om det var dadelsirapen som gjorde det eller att jag använde en lite finare variant av kakao (Kung Markattas) men GOTT blev det iaf!

Hoppas ni gillar receptet! <3

Chunky Monkey Granola

chunkymonkeygranola

Ingredienser:
 • 8 dl havregryn
 • 2 dl solroskärnor
 • 2 msk kakao
 • 1 dl äggvita
 • 1 dl agavesirap
 • 1,5 msk dadelsirap eller lite mer agavesirap
 • kardemumma efter smak
 • kokoschips
 • frystorkade bananskivor
 • mörk choklad (sockerfri) valfritt
Gör så här:
 1. Mät upp havregryn, solroskärnor, kakao, äggvita, sötning och kardemumma i en bunke. Se nu till att blanda runt ordentligt så att smakerna fördelas jämnt.
 2. Baka av i ugnen på cirka 100 grader i 1,5-2 timmar beroende på hur krispig du vill ha den. Den stelnar lite när du tar ut den också.
 3. Tillsätt kokoschips och torkad banan och eventuellt choklad när granolan har svalnat. Ät & njut!

chunkymonkeygranola

Inga kommentarer

Berätta vad du tycker

Din e-postadress kommer inte publiceras