Vegansk knäck med smak av saltlakrits

Godmorgon fredag!

Jag hoppas ni alla har haft en fin vecka hittills! Själv har jag hunnit med ganska mycket när jag tänker tillbaka, kom hem från Berlin i måndags och åkte i princip direkt till Barebells julevent. Jag har även hunnit med att mysa lite med min brorson Melker, eller han sov mest som vanligt men fick ju iaf se honom haha! I onsdags var jag på Lindt´s utförsäljning också, herregud va mycket choklad.. dreggel! Och mycket folk såklart.. Kö i hela lokalen. Men det gick ändå smidigt. Jag fyndade lite sockerfri choklad som jag inte ens visste att de hade?! Köpte även lite julklappar och några Lindt´s kulor till jul, då blir familjen glad! 🙂

Idag ska jag jobba och även lördag och söndag, hoppas på att det blir lite folk som shoppar nu sista dagarna innan jul! Jag ska snart sticka iväg men tänkte bjuda på ett litet fredagsrecept innan, det hör ju lite till så här inför helgen. En vegansk knäck med smak av saltlakrits, hur gött??

Vegansk knäck med smak av saltlakrits

vegansk lakritsknäck

Ingredienser

• 1 dl sirap (valfri variant)
• 1 dl kokossocker
• 1 dl kokosgrädde
• ½ dl kokosflingor
• 1 msk mjölkfritt margarin
• 1 msk lakritspulver eller efter smak
• Flingsalt

Gör så här:
  1. Koka upp sirap, kokossocker, kokosgrädde och lakritspulver i cirka 20 minuter. Gör ett kulprov för att se om knäcken är klar. (Häll iskallt vatten i en liten skål och droppa i lite av knäcksmeten, går smeten att forma till en kula är den klar.) Vill du ha en hårdare och brytbar knäck så kokar du den lite längre.
  2.  När du är nöjd med konsistensen på din knäck tar du bort den från plattan, tillsätter margarin och kokosflingor.
  3.  Fyll nu upp smeten i klassiska knäckformar eller bred snabbt ut den på ett bakplåtspapper, toppa med flingsalt och mer lakritspulver om du önskar. Låt stelna och njut sedan av en magisk knäck!

vegansk lakritsknäck

Foto: Derin Sunneson

 

Inga kommentarer

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.