Raw apelsin- och chokladbollar

Raw apelsin- och chokladbollar

Veganska och fria från gluten, nötter och tillsatt socker <3

raw apelsin- och chokladbollar

(Receptet räcker till cirka 8-10 st bollar) 

Ingredienser:
  • 8-10 st urkärnade dadlar
  • 1 dl glutenfritt havregryn
  • 1 dl solroskärnor
  • 0,5 dl raw kakao
  • 1 msk kallt kaffe
  • 1/2 apelsin – juice + zest
  • 1 msk frystorkad apelsin från edgy veggie (går att utesluta)
  • 1 nypa salt
Gör så här:
  1. Börja med att kärna ur dadlarna.
  2. Mät nu upp alla ingredienser och mixa ordentligt i en matberedare eller mixer tills du får en slät massa. Smaka av och tillsätt eventuellt mer apelsin.
  3. Forma massan till bollar och rulla i kokos som du blandat med apelsinzest och/eller frystorkad apelsin.
  4. Förvara bollarna i kylen en stund innan servering. MUMS! <3

raw apelsin- och chokladbollar

raw apelsin- och chokladbollar

Inga kommentarer

Berätta vad du tycker

Din e-postadress kommer inte publiceras