Raw apelsin- och chokladbollar
Veganska och fria från gluten, nötter och tillsatt socker <3
(Receptet räcker till cirka 8-10 st bollar)
Ingredienser:
- 8-10 st urkärnade dadlar
- 1 dl glutenfritt havregryn
- 1 dl solroskärnor
- 0,5 dl raw kakao
- 1 msk kallt kaffe
- 1/2 apelsin – juice + zest
- 1 msk frystorkad apelsin från edgy veggie (går att utesluta)
- 1 nypa salt
Gör så här:
- Börja med att kärna ur dadlarna.
- Mät nu upp alla ingredienser och mixa ordentligt i en matberedare eller mixer tills du får en slät massa. Smaka av och tillsätt eventuellt mer apelsin.
- Forma massan till bollar och rulla i kokos som du blandat med apelsinzest och/eller frystorkad apelsin.
- Förvara bollarna i kylen en stund innan servering. MUMS! <3