Halloj!
Jag tänkte passa på att bjuda på receptet jag använde till vår förrätt på nyår, en smarrig blomkålssoppa. Så enkelt men ändå så gott!! Jag utgick från ett recept jag hittade på nätet men ändrade om lite, går alltid lite på känsla när jag lagar mat. Någon som känner igen sig? Här kan du självklart tillsätta lite mer vätska, antingen vatten eller grädde om du tycker soppan känns för tjock i konsistensen, alla gillar olika såklart! Smaka av ordentligt och glöm inte att krydda. Om du väljer bort att toppa din soppa med parmachips så är den både vegetarisk och vegansk, hur bra?
Lycka till! <3
Blomkålssoppa
Ingredienser:
- 1 blomkålshuvud
- 7-8 dl vatten
- 1 tärning grönsaksbuljong
- 2 dl havregrädde eller annan valfri grädde
- salt
- peppar
- färsk hackad persilja (valfritt)
Gör så här:
- Börja med att dela blomkålen i mindre bitar.
- Koka upp vattnet tillsammans med buljongtärningen. Lägg sedan i blomkålen och låt koka cirka 10 minuter tills blomkålen blir mjuk.
- Häll sedan av blomkålen och spara buljongvattnet.
- Mixa nu blomkålen till en slät pure med hjälp av en stavmixer. Blanda i lite buljongvatten och grädde i taget och mixa.
- Koka sedan upp soppan och smaka av med salt och peppar.
- Toppa med färsk hackad persilja, ringlad olivolja och parmachips om du önskar.
Parmachips
Gör så här:
- Sätt ugnen på 150 grader.
- lägg parmaskinkan på en plåt med bakplåtspapper och låt torka i ugnen i cirka 5-10 minuter, håll koll.
- Ta ut och låt sedan svalna ordentligt.
- Toppa sedan din soppa med ett eller två chips!