Glutenfri chokladgranola med kardemumma och hallon

Happy Friday!  ❥

Godmorgon alla fredagsfirare! Är ni taggade på helg? 🙂 Själv ska jag faktiskt jobba i helgen men jag har haft ett par lediga dagar nu under veckan så det känns ändå rätt bra måste jag säga. Dessutom jobbar jag korta pass på endast 3 timmar så det känns alltid som att jag hinner vara där i typ en kvart och sen är det dags att gå hem, haha!

Nog om det, nu till dagens ämne – GRANOLA!

Något som alltid finns hemma hos mig är granola, den får liksom aldrig ta slut! Det är bland det bästa jag vet och denna chokladgranola blev inget undantag direkt.. mums!!!!! Den blev verkligen över förväntan och tillsätter du lite mörk hackad choklad i så är du garanterat i himmelriket – bara att luta dig tillbaka & njuta! 

Glutenfri chokladgranola med kardemumma och hallon

Ingredienser:
 • 8 dl glutenfritt havregryn
 • 2 dl solroskärnor
 • 1 dl pumpakärnor
 • 1 dl kokoschips
 • 2 msk kakao eller efter smak
 • 1 dl agavesirap eller annan valfri sötning
 • 1-2 dl äggvita
 • kardemumma efter smak
 • Frystorkade hallon efter smak 
Gör så här:
 1. Mät upp alla ingredienser utom de frystorkade hallonen och kokoschipsen i en bunke. Blanda runt ordentligt, allt ska bli ordentligt ”fuktigt” för att smaken ska sätta sig ordentligt. Avgör här hur mycket äggvita du tycker att det behövs.
 2. Bre nu ut granolan på en plåt med bakplåtspapper alternativt spraya plåten med lite kokosolja. Baka nu sakta av granolan i ugnen på cirka 100 grader i 1-1,5 timmar. Den stelnar ytterligare när du tagit ut den ur ugnen.
 3. När granolan sedan har svalnat tillsätter du frystorkade hallon och kokos. Vill du lyxa till det extra så hacka i lite sockerfri mörk choklad och du har helgens drömfrukost framför dig!

Den perfekta gå-bort-presenten!  ❥

Inga kommentarer

Berätta vad du tycker

Din e-postadress kommer inte publiceras