Här hittar du landets bästa smoothie bowls

Smoothie-tajm! ❥

Är du som jag helt besatt av smoothie bowls? Kan du inte få nog? Eller klurar du på vad ska hitta på i helgen? Vad du ska äta till frukost? Jag tycker hur som helst att du ska äta minst en bowl denna helg så därför har jag samlat alla (tror jag) mina bowls-besök runt om i landet. Jag har många ställen kvar att besöka och främst utanför Stockholm då såklart men jag känner ändå att jag har kommit en bit på vägen trots allt, haha.

Låt er inspireras av dessa magiska ställen och dela gärna med er av egna tips på drömmiga caféer som serverar smoothie bowls vetja! ❥

Skippa Sockrets guide till de mest drömmiga smoothie bowlsen

Omayma 

Skånegatan 92 

Ett supermysigt ställe som ligger precis vid Nytorget på Södermalm i Stockholm. Stämningen var verkligen härlig och inredningen bestod utav mycket gröna växter. Jag och min vän Tess var nästan helt själva på Omayma den morgonen vi var där, en måndag om jag inte minns helt fel. Hur drömmigt är inte det? Vi tog en varsin acaibowl och en skiva rågbröd med avokado, ägg och någon typ av pesto. Jättegott var det och jag älskar att hänga runt på Söder, därför blir det verkligen tummen upp för detta ställe!

Mitt betyg: ★★★★

Läs mer om Omayma här.

Reload

Sveavägen 78, Sergelgatan 23, Torggatan 2

Reload är nog det stället jag har besökt flesta gånger och är helt klart en stor favorit! Dock går jag oftast dit för deras sallader då det är helt j*kla magiska!!!!! Man får alltså välja sin bas, grönsaker, protein och dressing… Mmmmm mums! Jag tar alltid deras kyckling till, den är ljuvlig! Men på grund av att jag ofta går dit för en middag så har jag bara ätit deras acaibowl ett par gånger men även den är så god. Du får först välja vilken storlek du vill ha (detta kan jag tycka är jobbigt ibland, hur ska man veta? haha) men sen får du välja bland olika toppings. Perfekt för takeaway också!

Mitt betyg: ★★★

Läs mer om Reload Superfood här.

Cafe Flik 

Götgatan 30

Flik ligger inne på Gina Tricots övervåning vilket gör det till en sån skön stämning, du kan kika runt lite och sedan pausa med en mysig frukost, brunch eller fika. Detta är utan tvekan de finaste smoothie bowlsen jag har skådat och magiskt god var den också. Jag får nog ändå säga att detta är mitt absoluta favorithak hittills. Flik har verkligen allt – extremt fina, goda och mättande bowls, supermysig inredning, de finaste porslinet jag har skådat någonsin (VILL HA) och dessutom så trevlig personal vilket gör sååå mycket för hela upplevelsen! Som ni ser så är det små detaljer som gör det där lilla extra, kolla bara på blommorna i bowlsen och hur mycket kärlek de har lagt på latten och cappuccinon! ❥

Jag åt deras chocoholic bowl med en bas på raw kakao, avokado och mandelmjölk om jag inte minns fel. Kommer definitivt gå dit snart igen för att testa resten av menyn, haha!

Mitt betyg: ★★★★★

Mahalo

Hornsgatan 61 

Mahalo är ett veganskt hälsocafé som ligger på Södermalm i Stockholm. De har även öppnat i Vasastan nu men de har jag inte besökt ännu. Cafét på söder är i alla fall otroligt poppis och det är alltid svårt att få ett bord, ett tips är att inte gå dit vid lunchruschen! Här finns goda sallader, veganska burgare, bakelser och såklart olika bowls. Jag har nog testat alla deras bowl vid det här laget och här blir du aldrig besviken kan jag lova, så goda och alltid fint upplagt. Väl värt ett besök!

Mitt betyg: ★★★★

Läs mer om Mahalo här.

Pom & Flora 

Bondegatan & Odengatan 

Söders populärast hak, helt klart! Här får du nästan köa för att få en sittplats, åtminstone på helgerna. Ett tips är att försöka gå dit en vardag (om du kan såklart). Annars är det verkligen värt att vänta på ett bord! De har även öppnat ett ställe på Odengatan också som har betydligt fler sittplatser men personligen tycker jag inte att det är lika mysigt där som på Söder. Jag brukar nästan alltid ta deras ”50/50” på menyn då den är så sjukt god och jag är rädd för att ångra mig annars, haha.. Den består alltså av hälften chiapudding och hälften yoghurt, toppad med nötkross, hallon och någon variant på tahinismör tror jag? SÅ GOD!

Det händer nästan alltid också att jag tar en smörgås också, rågbröd toppad med avokado och fetaostkräm eller avokado och ägg.. mums!

Senaste vi var där så tog min vän Vanja deras banansplit-bowl och jag var tvungen att tjuva lite av henne. Den var verkligen som att äta en dessert, läskigt god! Hon tyckte själv att den var lite mäktig efter att tag då hon hade tagit en avocadosmörgås också. Se till att komma hungrig med andra ord haha!

Mitt betyg: ★★★★★

Läs mer om Pom & Flora här.

Bröd & Salt 

Mood Gallerian Regeringsgatan 48

Bröd & Salt har alldeles nyligen börjat servera smoothie bowls och det ville jag såklart prova så fort som möjligt. Min brors flickvän Cissi och deras lilla son Melker hakade mer än gärna på för att testa dessa bowls. Det var så mysigt och vi blev otroligt väl omhändertagna, vi fick testa 3 av deras 4 bowls toppade med massor av gott! Min favorit blev den gula, med en bas på Cajá och de andra två hade en bas på acai samt pitaya. Cajá var toppad med chokladgranola, kokos, banan, hallon och jordnötssmör – dröm! De hade också väldigt fina och smarriga raw-bakelser för de som är lite sötsugna efter en bowl eller två!

Mitt betyg: ★★★★

Läs mer om Bröd & Salt här.

BodyBuddy Café

Jungfrugatan 8

Det började med att jag såg helt magiska bilder från detta ställe precis överallt i mitt flöde på Instagram och jag var ju bara tvungen att testa detta. Jag och Cissi bestämde oss för att testa detta ställe och jag hade inte förstått att det låg i samma lokal som en yogastudio men det gjorde det alltså (Yogayama). Så mysigt att det har slagit ihop dessa två och bodyuddy ligger då på övervåningen. Jättegoda bowls med en topping som skiljt sig från de jag tidigare ätit – björnbär, fikon och havtorn bland annat. Extremt vackra för ögonen är de också, plus plus plus!

Mitt betyg: ★★★★

Läs mer om BodyBuddy Café här.

Lotta Love 

Davidshallsgatan 25, Malmö

I somras var jag ute på glassturné med Barebells och hade då ett par arbetsdagar i Malmö. Min syssling som bor där tog med mig till detta supermysiga-bohemiska cafe och det kändes nästan som att komma hem till någon, så himla hemtrevligt och mysigt! Fler jag pratade med i Malmö tipsade om detta ställe och försäkrade mig om att jag skulle bli mer än nöjd vilket jag också blev. En riktigt god acaibowl blev det här. Det enda som var ett minus tyckte jag var porslinet eller skålen, jag kanske är lite överdriven men jag tycker verkligen att sånt påverkar båda smaken och känslan. Någon som håller med? Haha.

Mitt betyg: ★★★

Läs mer om Lotta Love här.

Acai & Sånt 

Lilla Varvsgatan 8, Malmö 

ÄLSKAR detta ställe. Jag blev lite utav en stammis under mina knappt 3 dygn i Malmö, haha. Jag åt alltså 3 eller 4 bowls där under min vistelse, helt galet när jag tänker efter. Men två av dom var takeaway så då känns det ändå rimligt, eller? Så trevlig personal som jag snicke-snackade med ganska mycket och vi bytte en del idéer och tankar vilket var roligt! Det var generösa portioner och en hemmagjord granola to-die-for!

Mitt betyg: ★★★★★

JOS hälsocafé 

Kungsportsavenyn 23 & Lilla kyrkogatan 3, Göteborg 

JOS är ett välkänt hälsocafé i Göteborg, det finns två men det jag har besökt ligger på avenyn. Mysigt litet ställe som serverar väldigt goda och fräscha sallader samt olika bowls. Deras bowl var smarrig men jag var lite besviken över konsistensen, den var väldigt lös.. nästan mer som en soppa haha men det kan ju ha varit en engångsföreteelse. Annars har jag alltid varit helnöjd med deras utbud!

Mitt betyg: ★★

Läs mer om JOS hälsocafé här.

Hoppas att ni har fått lite inspiration nu och kanske ger er ut redan i helgen för att testa något av dessa magiska ställen? MUMS!

Men om du inte har tid eller möjlighet så går det minst lika bra att göra sin egen såklart. Då kan du mysa hemma och njuta av en magisk bowl. Här kan du variera smakerna hur mycket som helst och använd din fantasi när det kommer till toppings – här finns inga gränser!

Här kommer ett gäng inspirationsbilder från mina tidigare bowls i alla dess smaker och former, enjoy!

 

 

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.