Godmorgon! ❥
Jag hoppas att ni har en bra start på veckan?! Jag smygstartade min vecka med endast 4 timmars jobb igår på KappAhl vilket var väldigt skönt då jag jobbade 7 dagar förra veckan och kände mig lite trött. 🙂 Jag hann även med ett snabbt träningspass på morgonen och efter jobbet bestämde jag mig för att göra ingenting, absolut ingenting! Eller jo, jag lagade matlådor men that´s it! Det var så skönt och välbehövligt. Jag minns knappt när jag hade en sån kväll senast, det är så lätt att bara ryckas med i alla ”måsten” hela tiden. Nu när jag sitter och skriver detta inser jag att jag bakade ju faktiskt detta bananbröd under måndagen också (dock på morgonen) så jag hann med en hel del trots allt, haha. Jag har så länge tänkt att jag vill baka bananbröd men det har liksom aldrig blivit av men nu så låg de där halv-bruna bananerna där på köksbänken och bara stirrade på mig, det var nog det tecknet jag behövde helt enkelt!
Jag hittade min inspiration till detta bröd hos foodjunkie men ändrade om receptet en hel del och jag är supernöjd med resultatet. Jag dekorerade med en halv banan uppepå, denna är alltså inte inräknad i receptet. Lycka till! ❥
Bananbröd
Ingredienser:
- 3 övermogna bananer
- 2 dl kokosmjöl
- 1 dl glutenfritt havregryn
- 3 ägg
- 1,5 tsk bakpulver
- 1 nypa salt
- 1 nypa vaniljpulver (kan uteslutas)
Gör så här:
- Sätt på ugnen på 180 grader.
- Mät upp alla ingredienserna i en matberedare eller mixer och kör tills du får en slät massa. Det gör inget om havregrynen inte mixas sönder helt (tycker jag iaf), det gör det lite matigare bara!
- Spraya en brödform med kokosolja eller annat alternativ.
- Fyll upp brödsmeten, toppa med en halvbanan om du vill. Annars funkar det att toppa med nötter, pumpakärnor, solroskärnor eller något annat gott som du tycker om.
- Grädda nu i nedre delen av ugnen i cirka 25-30 minuter.
- Ta ut brödet, låt svalna något och njut med valfritt pålägg – MUMS!
Detta måste jag testa baka :)) tänker ha en sockerfri nyttig månad nu i febr. Så mkt inspirerande på din blogg, jag tränar en hel del men fikar gärna och bakar (onyttigt) haha… men nu måste jag ha en nyttig mån. Jag har oxå en kategori med nyttigt pp min blogg… ha det bäst!
Jaa, detta bröd är så enkel och gott.. jag åt det som en kaka! 🙈
Va roligt att höra, tack snälla du! Man kan äta gott men samtidigt nyttigt, det gäller bara att våga prova lite nytt. Jag hejar på dig! Ska kika in din blogg 🙂 ha en fin dag, KRAM! <3
180°c i varmluftsugn eller vanlig?
Hej! 🙂
Jag kör i princip alltid på varmluft! :))
Kram