Raw Key Lime Pie

Raw Key Lime Pie

Botten:
  • 2,5 dl valfria nötter
  • 2 dl kokosflingor
  • 10 st dadlar
  • en nypa salt
Fyllning:
  • 2 st mogna avokados
  • 1,5 dl limejuice + limezest
  • 1 dl agavesirap
  • 0,5 dl kokosgrädde
  • 1,5 dl kokosolja
  • en nypa salt
Gör så här:

1. Börja med att mixa nötter, kokos och salt till ett fint mjöl i en matberedare. Tillsätt sedan dadlarna och mixa igen tills det blir en massa som som håller ihop, tillsätt lite vatten om det behövs.

2. Klä formens botten med ett bakplåtspapper och smörj kanten med kokosolja. Tryck sedan ut degen jämnt på botten och ställ i kylen medan du gör fyllningen.

3. Smält kokosoljan varsamt i ett vattenbad och ställ åt sidan så länge.

4. Mixa nu avokado, limejuice, limezest, agavesirap, kokosgrädde och salt till en slät smet. Tillsätt sedan kokosoljan och mixa igen.

5. Ta fram formen ur kylen och häll i smeten. Bre ut fyllningen jämnt och plasta sedan pajen, låt den sedan stå i frysen minst 2 timmar.

6. Tina pajen, skär upp i bitar och servera!

Foto: Derin Sunneson 

2 kommentarer

Berätta vad du tycker

Din e-postadress kommer inte publiceras