Raw lakrits- och halloncheesecake
(22 cm springform)
Botten:
- 2 dl hasselnötter
- 1 dl mandlar
- 12 st dadlar
- 2 msk kokosolja
- 1 nypa salt
- Lakritsgranulat efter smak
Fyllning:
- 3,5 dl cashewnötter (blötlägg i vatten ett par timmar innan, gärna över natten)
- 5 msk kokosolja
- 6 dl färska eller frysta hallon (se dock till att det får tina ordentligt innan du börjar)
- 1,5 msk agavesirap
- 0,5 tsk vaniljpulver
- 1 dl kokosgrädde
- 1 msk citronjuice
Gör så här:
1. Börja med botten, mixa alla ingredienser i en matberedare tills den går ihop. Smaka av med lakritsgranulatet och tryck sedan ut botten i en väl sprayad springform med löstagbar kant eller använd ett bakplåtspapper i. Jag använde mig av ett matlagningsspray gjort på kokosolja som fungerade kanon! Ställ sedan botten i kylen medan du gör fyllningen.
2. Skölj av det blötlagda cashewnötterna ordentligt och mixa dessa tillsammans med resten av ingredienserna tills du får fyllningen krämig och slät. Jag sparade någon dl hallon och vände i smeten det sista jag gjorde för att få lite hallonbitar i min cheesecake men det gör man som man vill såklart 🙂
3. Ta ut botten ur kylen och häll på fyllningen. Ställ sedan cheesecaken i frysen någon timme innan den serveras.