Raw och vegansk mango- och passionstårta
Använd en springform mellan 18-24 cm
Ingredienser botten:
- 24 st urkärnade dadlar
- 3 dl solroskärnor
- 2 dl quinoa/kikärtsmjöl eller annat valfritt mjöl
- 1 dl kokosflingor
- 6 msk raw kakao
- 2 msk vatten
Gör så här:
- Mät upp alla ingredienserna i en matberedare eller mixer och kör tills du får en jämn massa och en formbar konsistens.
- Tryck ut botten i en springform med bakplåtspapper i botten.
- Lägg nu in din botten i frysen medan du gör moussen.
Ingredienser mousse:
- 4 dl upptinad mango
- 2 dl passionsfruktspure
- 4 dl naturella cashewnötter (blötlagda minst 4 timmar)
- 3 dl kokosgrädde
- 4 msk kokosolja
- 4 msk agavesirap
- Gurkmeja (endast för färgens skull)
Gör så här:
- Lägg cashewnötterna i blöt, gärna kvällen innan men minst 4 timmar innan du börjar baka.
- Skölj av nötterna ordentligt och låt rinna av.
- Mixa nu alla ingredienserna i en matberedare eller mixer tills du får en slät och jämn mousse. Smaka av och tillsätt eventuellt mer sötning eller syra om du önskar.
- Ha försiktigt i lite gurkmeja om du vill få en lite gulare färg på moussen. Detta går såklart att utesluta.
- Ta nu ut din botten från frysen och fyll upp moussen ovanpå. Plasta försiktigt och ställ in i frysen igen. Låt stå cirka 4–6 timmar innan servering.
- Toppa med färsk passionsfrukt, kokos och varför inte lite rostade ärtor som jag gjorde? Du hittar dom här hos Edgy Veggie.