Raw och vegansk mango- och passionstårta

I samarbete med Edgy Veggie 

Raw och vegansk mango- och passionstårta

Använd en springform mellan 18-24 cm

4f22465fb22f235043a8f0494d08471f706fd5f9fd37d0c0d9f1948166c909cd - raw passionstårta

Ingredienser botten:
  • 24 st urkärnade dadlar
  • 3 dl solroskärnor
  • 2 dl quinoa/kikärtsmjöl eller annat valfritt mjöl
  • 1 dl kokosflingor
  • 6 msk raw kakao
  • 2 msk vatten
Gör så här:
  1. Mät upp alla ingredienserna i en matberedare eller mixer och kör tills du får en jämn massa och en formbar konsistens.
  2. Tryck ut botten i en springform med bakplåtspapper i botten.
  3. Lägg nu in din botten i frysen medan du gör moussen.
Ingredienser mousse:
  • 4 dl upptinad mango
  • 2 dl passionsfruktspure
  • 4 dl naturella cashewnötter (blötlagda minst 4 timmar)
  • 3 dl kokosgrädde
  • 4 msk kokosolja
  • 4 msk agavesirap
  • Gurkmeja (endast för färgens skull)
Gör så här:
  1. Lägg cashewnötterna i blöt, gärna kvällen innan men minst 4 timmar innan du börjar baka.
  2. Skölj av nötterna ordentligt och låt rinna av.
  3. Mixa nu alla ingredienserna i en matberedare eller mixer tills du får en slät och jämn mousse. Smaka av och tillsätt eventuellt mer sötning eller syra om du önskar.
  4. Ha försiktigt i lite gurkmeja om du vill få en lite gulare färg på moussen. Detta går såklart att utesluta.
  5. Ta nu ut din botten från frysen och fyll upp moussen ovanpå. Plasta försiktigt och ställ in i frysen igen. Låt stå cirka 4–6 timmar innan servering.
  6. Toppa med färsk passionsfrukt, kokos och varför inte lite rostade ärtor som jag gjorde? Du hittar dom här hos Edgy Veggie.

e9869cc9ff20f33ea61802c6d82d75b497f48bade03dc495f797c7585f442375 - raw passionstårta

72e895c941c9bcfd68df0da6bfde5b3bdfcdf2102ec121ee25a0c465bac6c69d - raw passionstårta

 

Inga kommentarer

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.