Proteinglass med smak av mintchoklad

Hallå bästa ni! 

Jag fick hem tyngres nya proteinpulver med smak av mintchoklad i veckan och det var helt jäkla MAGISKT om jag får säga det själv. Jag är faktiskt fortfarande i chock och kan med handen på hjärtat säga att jag tycker det är den godaste smaken hittills, utan tvekan! Hur som helst så ville jag fort som bara den testa kaseinet som jag fick hem och gjorde ett snabb proteinfluff med lite granola på bara, supergott! Men ikväll slängde jag ihop lite glass och det blev verkligen succé! Jag har ingen glassmaskin hemma utan hällde ner smeten i två matlådor och tog ut dom varje halvtimme ungefär för att blanda runt ordentligt då det börjar frysa på kanterna. Efter cirka 2-3 timmar var konsistensen perfekt! Ni måste prova!!

Vill ni haffa detta SJUKT goda kasein med smak av mintchoklad så hittar ni det HÄR!

Proteinglass med smak av mintchoklad

Räcker till 2 portioner eller kanske 1… Haha oooops! 

Ingredienser:
  • 1 dl äggvita
  • 1 msk sötströ/stevia eller annan valfri sötning (går att utesluta, de gjorde jag)
  • 3 dl lättmjölk
  • 1,5 dl kaseinprotein mintchoklad
Gör så här:
  1. Börja med att vispa upp äggvitan fluffigt. Tillsätt även sötningen om du vill ha det, jag använde ingen och det blev supergott ändå!
  2. Vispa ihop mjölken och kaseinet förhand med en visp eller slickepott i en annan bunke.
  3. Vänd nu i den fluffiga äggvitan i bunken med kasein/mjölkblandningen och blanda försiktigt runt.
  4. Häll nu ner smeten i en glassmaskin och kör tills du får önskad konsistens eller gör som jag gjorde – häll smeten i två matlådor och stoppa in i frysen. Ta ut någon gång i halvtimmen och blanda runt. Efter 2-3 timmar är den i perfekt konsistens för att ätas. SÅ GOTT!

2 Comments
  1. Har tyngre kasein några kolhydrater i sig? Försökte hitta en innehållsförteckning men förgäves. Är sugen på att ge mig på din glass (ser jävligt gott ut!) men ville först se om den var okej för mig som kör keto!

    1. Hej! 🙂 funkar inte denna innehållsförteckning?
      Den blev supergod kan jag lova och den nya smaken mintchoklad är min favorit hittills! Hoppas du kan njuta av glassen och deras proteinpulver!!

      NÄRINGSDEKLARATION Per 100 g (Per portion 35 g):
      Energi 1460 kJ/349 kcal (511 kJ/122 kcal)

      Fett 2,2 g (0,8 g)

      varav mättat fett 1,1 g (0,4 g)
      Kolhydrater 6,8 g (2,4 g)

      varav sockerarter 5,7 g (2,0 g)
      Protein 74 g (26 g)

      Salt 1,1 g (0,4 g)

      INGREDIENSER: Mjölkproteinkoncentrat bestående av ca 80 % micellärt kasein och ca 20 % vassleprotein (mjölk), aromer, salt, förtjockningsmedel (cellulosagummi), emulgeringsmedel (solroslecitin) sötningsmedel (aspartam*), färgämne, laktasenzym.
      *Innehåller en fenylalaninkälla

Leave a Reply

Your email address will not be published.