Vegetarisk och glutenfri blomkålspizza

Blomkålspizza

Ingredienser:
  • 4,5 dl finriven blomkål
  • 3 dl riven ost (jag använde mager 12 %)
  • 1 ägg
  • 0,5 dl majsmjöl
  • salt, peppar & oregano
Toppings:
  • tomatsås
  • buffelmozzarella
  • cocktailtomater
  • soltorkade tomater
  • basilika
  • ruccola
Gör så här:
  1. Sätt ugnen på 225 grader.
  2. Mät upp blomkål, ost, ägg och majsmjöl i en bunke och blanda runt ordentligt tills allt går ihop ordentligt. Krydda efter smak.
  3. Lägg nu ett bakplåtspapper på en plåt och forma/platta ut dina bottnar på bakplåtspappret.
  4. Förgrädda bottnarna i ugnen cirka 12-15 minuter.
  5. Bred på tomatsås, lägg på mozzarellan och dina valfria toppings på pizzan. Grädda ytterligare 8-10 minuter i ugnen.
  6. Avsluta med att toppa pizzan med ruccola och lite flingsalt!

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.