Blomkålspizza
Ingredienser:
- 4,5 dl finriven blomkål
- 3 dl riven ost (jag använde mager 12 %)
- 1 ägg
- 0,5 dl majsmjöl
- salt, peppar & oregano
Toppings:
- tomatsås
- buffelmozzarella
- cocktailtomater
- soltorkade tomater
- basilika
- ruccola
Gör så här:
- Sätt ugnen på 225 grader.
- Mät upp blomkål, ost, ägg och majsmjöl i en bunke och blanda runt ordentligt tills allt går ihop ordentligt. Krydda efter smak.
- Lägg nu ett bakplåtspapper på en plåt och forma/platta ut dina bottnar på bakplåtspappret.
- Förgrädda bottnarna i ugnen cirka 12-15 minuter.
- Bred på tomatsås, lägg på mozzarellan och dina valfria toppings på pizzan. Grädda ytterligare 8-10 minuter i ugnen.
- Avsluta med att toppa pizzan med ruccola och lite flingsalt!