No bake snickerstårta utan tillsatt socker

Happy Friday! ❥

Veckans bästa dag är här och det måste ju firas, eller hur? Fredagar är nog min favoritdag ändå och idag är jag ledig vilket känns extra skönt! Däremot jobbar jag hela helgen så jag får passa på att njuta lite extra idag.

Jag påbörjade denna tårta för någon vecka sedan men har inte haft tid att slutföra den förens igår, den har fått ligga i frysen och vänta. Jag älskar ju snickers och har tidigare bara gjort mindre bars eller bollar men kände nu att det var dags att testa en större variant! Denna tårta är raw, glutenfri, sockerfri och kan enkelt göras vegansk också genom att bara byta ut chokladen uppepå till en vegansk mörk choklad. Den är superenkel att göra och smakar ljuuuuvligt! Jag använde en mindre springform till denna kaka så vill du göra en större skulle jag rekommendera att dubbla receptet för att få en lite högre tårta.

Lycka till och ha en skön helg! ❥

No bake Snickerstårta

Botten:
  • 1 dl glutenfritt havregryn
  • 1 dl solroskärnor
  • 1 dl jordnötssmör
  • 3 msk agavesirap eller annan valfri sötning
  • 1 tsk vaniljpulver
  • 1 nypa salt
Fyllning:
  • 20 st färska urkärnade dadlar
  • 1 msk kokosolja
  • 1 msk raw kakao
  • 1-2 msk kallt kaffe
  • 1 nypa salt
  • 2 dl jordnötter (gärna saltade, mums)
Topping:
  • 100 g mörk sockerfri choklad (alternativt använd vegansk choklad om du önskar)
  • saltade jordnötter
Gör så här:
  1. Mixa alla ingredienserna till botten av tårtan i en matberedare eller mixer tills du får en lite kladdig massa. Tryck nu ut din botten i en springform med bakplåtspapper under. Jag använde en i cirka 16-18 cm. Täck med plastfolie och lägg in i frysen.
  2. Dags för fyllningen! Mixa dadlar, kokosolja, kakao, kaffe och salt tills en slät massa.
  3. Hacka jordnötterna grovt och vänd sedan ner de i massa med en slickepott eller liknande.
  4. Ta ut din botten från frysen och bre ett jämnt lager av fyllningen uppepå. Plasta och stoppa sedan in i frysen någon timme.
  5. Smält nu den mörka chokladen och häll ovanpå tårtan, strö på jordnötterna och den är komplett! Låt stå framme en stund innan servering!
2 Comments
  1. Tack för detta, helt fantastiskt recept. Nästa gång jag gör denna så kommer jag även grovhacka jordnötterna som strös på i slutet. Jag använde HealthyCo Mjölkchoklad. Blev superbra.

    1. Åh men tack själv, så roligt att du gillade receptet! 🙂 Bra idé med att grovhacka även de nötterna! Jag har faktiskt inte testat deras choklad men ska absolut göra de nu, brukar använda Cloettas eller nicks annars! 😄
      Ha en bra söndag och tack för din feedback!

Leave a Reply

Your email address will not be published.