Proteinglass med smak av lyxig kladdkaka
Ingredienser:
- 1 dl äggvita
- 1,5 dl kasein kladdkaka med jordnötssmör & kolasås från tyngre
- 3 dl valfri mjölk
- 1 msk kakao
- 1-2 msk kallt kaffe
- 1 rejäl nypa salt
Gör så här:
- Börja med att vispa upp äggvitan fluffigt.
- Vispa ihop mjölken och kaseinet förhand med en visp eller slickepott i en annan bunke. Tillsätt även kakao, kaffe och salt.
- Vänd nu i den fluffiga äggvitan i bunken med kasein/mjölkblandningen och blanda försiktigt runt.
- Häll nu ner smeten i en glassmaskin och kör tills du får önskad konsistens eller gör som jag gjorde – häll smeten i två matlådor och stoppa in i frysen. Ta ut någon gång i halvtimmen och blanda runt. Efter 2-3 timmar är den i perfekt konsistens för att ätas. Toppa med en klick jordnötssmör, Barebells kolasås, hackad proteinbar, kokos eller något annat gott du gillar!