Hallå!
Har ni inte testat kombinationen choklad, banan och jordnötssmör än så är det hög tid för det NU, nu nu nu nu! Denna kombo är helt magisk och det bästa är att detta ”snacks” som påminner om krämig glass i konsistensen är så enkelt att göra, det tar bara några minuter att förbereda och du kan sedan förvara de i frysen. Ta sedan fram dina chokladdoppade bananmynt när du eller familjen blir lite småsugna på något gott!
Jag valde att frysa bananen innan jag började för att slippa jobba med den när den är klibbig och mjuk men det fungerar säkert lika bra att skippa det också.
Chokladdoppad banan med jordnötssmör
Ingredienser:
- 1 banan
- jordnötssmör (gärna crunchy)
- 100 g sockerfri mörk choklad
- lite kokosolja
- ätbart glitter för dekoration (valfritt)
Gör så här:
1. Skiva upp bananen i små ”mynt” och lägg i frysen en stund.
2. Ta ut banen och bre en klick jordnötssmör på varje mynt och ställ in i frysen igen tills de stelnat lite.
3. Smält chokladen och ha i lite kokosolja.
4. Ta ut bananen och doppa i den smälta chokladen, jag toppade med lite guldpulver för en snygg ”finish” men det funkar ju såklart bra utan eller med något annat gott på toppen!
Väljer du att äta dessa godingar direkt (nä, jag kunde inte hålla mig) så påminner det om glass och är sååå himla gott! Annars går det bra att förvara dessa i båda kyl och frys beroende på vad du föredrar.
De var inte så bra att förvara i kyl så jag har mina i frysen
Åhh men det var ju väldigt smart av dig! Perfekt att ta fram när man får oväntat besök eller blir sugen på något gott! 😍
Stor kram